Meta, büyük bir para cezasına çarptırılabilir

Meta, büyük bir para cezasına çarptırılabilir

Haziran ayı sonlarında Avrupa Birliği, Apple’ın, Dijital Piyasalar Yasasını (DMA) ihlal ettiğine dair ön bulgularını paylaştı. Şimdi sıra Meta ve Instagram’da. İşte tüm detaylar.

Avrupa Komisyonu ilk olarak DMA’nın yasalaşmasından kısa bir süre sonra Apple, Meta ve Google’ın ana şirketi Alphabet hakkında soruşturma başlattı. Komisyonun şirkete ilişkin ön bulguları, Meta’nın “rıza veya ödeme” modeliyle ilgili açıklamalarına odaklanıyor. Platform şu anda kullanıcılara uygulamalarına ücretsiz erişim için ödeme yapma seçeneği sunuyor. Komisyon açıklamasında, Meta’nın “kullanıcıların haklarını kullanmasına izin vermediği” ileri sürülüyor. Geçmişteki açıklamaları yineleyen Komisyon, şirkete “eşdeğer bir alternatif” yaratma çağrısında bulundu. AB’nin düzenleyici organının nihai bir karar vermesi için Mart 2025’in sonlarına kadar (soruşturmanın başlamasından bir yıl sonra) süresi var. Meta, DMA’yı ihlal etmekten suçlu bulunursa, yıllık küresel gelirinin yüzde onuna eşit bir para cezasına çarptırılabilir.

Meta, büyük bir para cezasına çarptırılabilir

Platfotm henüz herhangi bir yanlış yaptığını kabul etmedi. Şirket, yaptığı açıklamada, “Reklamsız abonelik, Avrupa’daki en yüksek mahkemenin talimatlarını takip ediyor ve DMA’ya uyuyor. Bu soruşturmayı sona erdirmek için Avrupa Komisyonu ile daha yapıcı diyalog kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi. Şirket ciddi bir para cezası ile karşı karşıya kalabilir ancak henüz durum ile ilgili net bir yargı olmadığından beklemedeyiz denebilir. Yüzde on değerinde bir ceza oldukça büyük bir rakam.

nubia Red Magic 9S Pro+, Performans Sıralamasında Zirveyi Aldı