YouTube, yeni yapay zeka özelliğini sundu

YouTube, yeni yapay zeka özelliğini sundu

YouTube yapay zeka ile ilgili özelliklerini arttırmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

YouTube geçen ay sessizce, yapay zeka tarafından oluşturulan ve size benzeyen içeriğin kaldırılmasını talep etmenize olanak tanıyan yeni bir politika ekledi. İlk olarak TechCrunch’tan Sarah Perez tarafından tespit edilen yeni gizlilik ihlali politikası, “size benzeyen veya size benzeyen içeriği değiştirmek veya oluşturmak için yapay zekayı kullanan” videoları işaretlemenize olanak tanıyor. Şirket, içeriğin değiştirilmiş veya sentetik olup olmadığı veya gerçekçi olup olmadığı da dahil olmak üzere, videoyu kaldırma işlemini değerlendirip değerlendirmeyeceğini çeşitli faktörlerin belirleyeceğini söylüyor.

YouTube, yeni yapay zeka özelliğini sundu

Şirket işaretlenen videonun ayrıca bir parodi mi yoksa eleştiri videosu olup olmadığını da değerlendirecek. Diğer bir faktör de, suç, şiddet gibi “hassas bir davranışta bulunan” veya bir ürünü veya siyasi adayı destekleyen kamuya mal olmuş bir figürün videoda yer alıp almadığı olacak. TechCrunch, ABD için seçim yılında bu noktaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Yeni politika, YouTube’un gizlilik ihlalleri kapsamına girecek. En dikkate değer örnekler, kişinin reşit olmadığı, bilgisayara erişiminin olmadığı veya vefat ettiği durumlar olacak.  YouTube, ihlalde bulunduğu iddia edilen kişiye şikayeti dikkate alması için 48 saat süre verecek. Bu pencerede kaldırılırsa dava kapatılır. Aksi takdirde YouTube bunu inceleyecektir. Daha fazla özellik de yakında eklenecek.

nubia Red Magic 9S Pro+, Performans Sıralamasında Zirveyi Aldı