Meta, gizlilik politikasını yeniden düzenliyor

Meta, gizlilik politikasını yeniden düzenliyor

Eskiden Facebook olarak bilinen şirket Meta, Hizmet Koşullarında yeni bir revizyon yaptı ve gizlilik politikasını güncelledi. İşte detaylar.

Eski Facebook Veri Politikası artık Meta Gizlilik Politikası olarak adlandırılıyor. Politika “anlamayı kolaylaştırmak ve sunulan en son ürünleri yansıtmak için” yeniden yazılmış. Bu revizyonla şirket, “bu politika güncellemesine dayanarak verilerinizi yeni yollarla toplayamaz, kullanamaz veya paylaşamaz ve bilgilernizi satamaz” ifadelerini kullandı. Bunun yerine, bu güncelleme dili değiştirecek ve insanların gizlilik politikasını anlamasını kolaylaştıracak.

Yeni politikayı okuduktan ve eskisiyle karşılaştırdıktan sonra insanlar hakları hakkında daha net bir anlayışa sahip olacak. Elektronik Gizlilik Bilgi Merkezi’nin kıdemli danışmanı John Davisson, The Verge‘e yaptığı bir yorumda, bu politikanın verileri yeni yollarla paylaşmayacağı vaadinin kulağa hoş geldiğini ifade etti.

Meta, gizlilik politikasını yeniden düzenliyor

Meta, politikalarını son birkaç yılda (örneğin 2014 ve 2018’de) bir kereden fazla daha basit ve okunması kolay hale getirme konusunda önerilerde bulundu ancak bunu işleme almaları ancak bu zamana kaldı. Artık insanlar hakları hakkında daha fazla bilgiye sahip olacak diyebliriz. Gizlilik ve güvenlik konuları artık son derece önemli hale geldi. Bu sebeple gizlilik politikalarının güncellenmesi ve anlaşılır hale gelmesi de son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda şirket de kullanıcıların haklarını açıkça anlamalarına yardımcı olmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor desek yanlış olmaz.

Mercedes 250 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı