Evernote çalışanları notlarınızı okuyabilecek!

evernote guvenlik

Evernote gizlilik politikasını güncelleniyor. Artık Evernote çalışanları, kullanıcıların notlarını okuyabilecek!

Mobil ve masaüstü platformların en popüler not alma servislerinden biri olan Evernote, iOS, Android, Windows ve Mac platformları arasında oldukça popüler bir servis. Daha önce hack skandalı ile kullanıcı şifrelerini çaldıran Evernote, şimdi ise bir başka güvenlik sorunu ile gündemde.

Evernote gizlilik politikasını güncelliyor!

23 Ocak 2017 tarihinde kullanıma sunulacak olan yeni gizlilik politikasını şimdiden paylaşan Evernote, kullanıcıların tepkisini çekti. Çünkü yayınlanan yeni gizlilik politikasındaki bir madde, kullanıcı gizliliğini adeta hiçe sayıyor.

Evernote, gizlilik politikasında yeni makine öğrenimi (machine learning) teknolojisinden bahsediyor. Yani bir çeşit yapay zeka geliştiren Evernote, bu teknolojinin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla kullanıcı notlarının okunabileceğini söylüyor.

Bazı Evernote çalışanlarına verilecek olan bu yetki kişisel bilgilerin gizliliği konusunu akıllara getiriyor. Kullanıcılar, notların okunmasını gereksiz ve kişisel bilgilerin gizliliğine aykırı olarak değerlendiriyor.

Evernote ile gelen tepkilere rağmen henüz yeni gizlilik politikasıyla ilgili bir geri adım atmadı. Ancak servisin Ayarlar sekmesi altında yapılabilecek bir değişiklik var.

Evernote’un kişisel notlarınızı engellemek için yapmanız gerekenler

Aktif olarak Evernote’u kullanıyor ve kişisel bilgilerinizin bu yapay zeka çalışmasında kullanılmamasını istiyorsanız izlemeniz gereken ufak adımlarla bu soruna çözüm getirebilirsiniz. Evernote’un internet sitesinden hesabınıza giriş yapın. Ardından Ayarlar > Kişisel Ayarlar sekmesinden sayfanın en altında yer alan “Gelişmiş Deneyim” kutucuğundaki onayı kaldırıp değişiklikleri kaydedin. İlgili ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

evernote-guvenlik-2

Evernote’un yeni gizlilik politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Kişisel bilgilerin gizliliği kapsamında yorumlarınızı bekliyoruz.

Samsung Galaxy S8’de beklenen 7 önemli özellik!