Meta Facebook için kolları sıvadı

Meta, Messenger'a yeni bir "Aramalar" sekmesi ekliyor

Meta, dünya genelinde yüz milyonlarca insan tarafından kullanılan Messenger uygulamasını daha işlevsel hale getirmiş için uğraşıyor.

Meta Facebook için kolları sıvadı. Dünya genelinde 1 milyardan fazla kişinin kullandığı sosyal medya ve haberleşme platformu Messenger, her ne kadar düzenli olarak eleştirilere maruz kalsa da günden güne kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Bu durumdan güç alan teknoloji devi Meta ise, WhatsApp’tan sonra en popüler mesajlaşma servisi olan Messenger için yeni güncellemeler yapmanın derdinde.

Meta Facebook

Meta yakın zamanda yaptığı açıklamada, Messenger üzerinden her gün 300 milyondan fazla kişinin sesli ve görüntülü arama yaptığını duyurdu. Bu gerçekten inanılmaz bir sayı. Ancak kullanıcıların en çok dert yandığı hususların başında, arama menüsüne ulaşmak için fazladan mesai harcamak zorunda kalmaları geliyor.

Meta Facebook için kolları sıvadı

Meta Facebook

İşte bu şikayetleri dikkate alan teknoloji devi, yakın zamanda servis edeceği güncelleme ile bu sorunu kökünden çözecek. Şu an için Messenger üzerinden bir kişiyi arayabilmek için önce sohbetler menüsüne girmeleri daha sonra buradan aranacak kişiyi bularak onunla yeni bir sekmede sohbet başlatmaları ardındansa aramayı gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Meta Facebook

Bununla birlikte yakın zamanda servis edilecek güncelleme sonrasında, uygulamanın alt kısmında aramalar isimli bir sekme oluşacak ve bu kısımdan doğrudan istenilen kişi aranabilecek. Üstelik sekmenin üst kısmında yer alacağı öğrenilen arama butonu sayesinde, kalabalık listeler içerisinde istenilen kişiler saniyeler içerisinde bulunabilecek.

Bakalım Messenger’ın bu ufak ama etkili dokunuşları, kullanıcı kitlesi tarafından nasıl karşılanacak.

iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor