Meta, WhatsApp ve Messenger için yeniliğini duyurdu

Meta, WhatsApp ve Messenger için yeniliğini duyurdu

Meta son dönemlerde yeniliklerine yenilik katmaya devam ediyor. İşte bir tanesi daha.

Meta, Avrupa’daki üçüncü taraf sohbet uygulamalarıyla birlikte çalışabilirliği artırmak için WhatsApp ve Messenger’da değişiklikler yapıyor ve şirket bunun nasıl çalışacağını yeni bir gönderide paylaştı. Önceki raporlara göre Meta, bloğun Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kurallarının yürürlüğe girmesinden sonra geçen yıl üçüncü taraf sohbetlerini etkinleştirmeye başladı. DMA uyarınca, “geçit denetleyicileri” veya sektördeki en büyük şirketler ve platformlar, kendi hizmetlerini tercih etmeleri yasak olduğundan üçüncü taraflarla birlikte çalışabilirliği sağlamak zorunda.

Meta, WhatsApp ve Messenger için yeniliğini duyurdu

Şirket, yeni deneyimi şekillendirmeye yardımcı olmak için potansiyel ortaklardan ve diğer paydaşlardan geri bildirim topladığını söyledi. Başlangıç ​​olarak, WhatsApp ve Messenger için üçüncü taraf bir hizmet entegrasyon için uygun hale geldiğinde kullanıcıları uyaracak yeni bildirimler tasarlandı. Kullanıcılar hangi üçüncü taraf uygulamalarından mesaj almak istediklerini seçebilecek ve bu mesajları ayrı bir gelen kutusuna almayı seçebilecekler.

Uygulamalar aynı zamanda üçüncü taraf sohbetlerine de zengin mesajlaşma özellikleri sunacak, dolayısıyla bunlar yalnızca metinle ilgili olmayacak. Kullanıcılar belirli mesajlara tepki verebilecek ve doğrudan yanıt verebilecek, diğer kişi yazarken bir gösterge görebilecek ve okundu bilgisi alabilecek. Gelecek yıl grup sohbetleri oluşturabilecekler ve 2027’de diğer uygulamalar üzerinden arkadaşlarıyla sesli ve görüntülü arama yapabilecekler.

Meta, “Üçüncü taraf bir mesajlaşma hizmeti, bu özelliği olumlu ve güvenli bir kullanıcı deneyimi haline getirmek için gerekli teknolojiyi oluşturduğunda, test ettiğinde ve başlattığında, kullanıcılar üçüncü taraf sohbet seçeneğini görmeye başlayacak” diye açıkladı.

BMW’nin İlk Seri Üretim Hidrojen Yakıt Hücreli Modeli 2028’de Yola Çıkacak