Meta’da İşten Çıkarmalar Devam Ediyor

Meta Threads şimdiden beğeni topladı

Son aylarda binlerce çalışanıyla yollarını ayıran Meta’da işten çıkarmalar devam ediyor. Şimdi de WhatsApp ve Instagram ekipleri küçültülüyor.

Bildiğiniz gibi teknoloji dünyasında son dönemde işten çıkarma haberleri üst üste geliyor. Bir yandan şirketlerin giderleri azaltmak için küçülmeye gitmesi, diğer yandan yapay zekanın bazı işleri üstlenmeye başlaması derken, teknoloji dünyasında on binlerce kişi işinden oldu. Bu işten çıkarma furyası yakın zamanda da sona ermeyecek gibi duruyor. Hatta tam tersi yönde bir trend görmemiz daha muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki bu işten çıkarma furyasına öncülük eden şirketlerden biri de Meta oldu. Mark Zuckerberg’in sürekli farklı yönlere sürüklediği Meta, son aylarda on binden fazla çalışanıyla yollarını ayırdı. Ancak görünen o ki şirket içindeki yeniden yapılanma henüz sonlanmamış. Çünkü Meta bu hafta da Instagram ve WhatsApp ekiplerinden bazı kişilerle yolunu ayırdı.

Meta algoritması ile mercek altında

Bu kez tam olarak kaç kişinin işten çıkarıldığı bilinmiyor. Ancak bu son dalganın öncekilerden daha küçük olduğu anlaşılıyor. Bu işten çıkarma haberini doğrulayan Meta sözcüsü, bu işten çıkarmaların stratejik bir yeniden yapılanmanın parçası olduğunu belirtmekle yetindi. İşten çıkarılan bu kişilerin yanında bazı çalışanlar başka takımlara, hatta başka ofislere transfer edilirken, bir kısım personel de şirket içinde yeni rollere atandı. Bu değişim sırasında artık ihtiyaç kalmayan kişilerle ise yollar ayrıldı. En azından şirket sözcüsünün açıklaması bu yönde.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı