Meta bünyesinde beklenmeyen işten çıkarım!

Meta bünyesinde beklenmeyen işten çıkarım!

Facebook ürünlerinin neden olduğu “topluma olası zararları” ele almayı amaçlayan bir grup olan “Sorumlu İnovasyon Ekibi” artık yok. Meta ekibi komple işten çıkarma kararı aldı. İşte tüm detaylar.

Wall Street Journal, ekibin yakın zamanda “dağıtıldığını”, ancak “çoğu” üyenin şirketteki diğer ekiplerle kalacağını bildirdi. Bir Meta sözcüsü The Wall Street Journal’a şirketin “takımın hedeflerine bağlı olduğunu” söyledi, ancak stratejideki değişiklik için bir neden sunmadı. Sorumlu İnovasyon ekibi, 2021 blog gönderisine göre “birkaç yıl önce” kuruldu. Ekip, mühendislerin yanı sıra medeni haklar ve etik konularında geçmişe sahip kişilerden oluşuyordu. Şirketin ürün ekiplerine ” toplumsal sorun ve ikilem yelpazesinde olası zararlar” konusunda tavsiyelerde bulunuyordu. The Journal’a göre, ekibi yöneten Meta çalışanı Zvika Krieger bu yılın başlarında ayrıldı. Ayrıca şirket bir çok eleştiri ve olumsuz yorumla karşı karşıya kaldığı için ekibin pek iyi iş çıkardığını söyleyemeyiz.

Meta bünyesinde beklenmeyen işten çıkarım!

Sorumlu İnovasyon ekibi, yakın zamanda yeniden görevlendirilen tek ekip değil. Bu yazın başlarında Meta, Sorumlu AI grubunu Sosyal Etki ekibine dahil etmek de dahil olmak üzere tüm AI ekibini yeniden organize etti. Şirket ayrıca, tarihinde ilk kez geliri daralırken maliyetleri düşürmenin yollarını arıyor. Meta ayrıca Reality Labs bölümündeki bazı projeleri iptal etti ve olası işten çıkarma söylentileri arasında işe alımını yavaşlattı.

Apple, 12 Eylül Pazartesi günü iOS 16 ve watchOS 9’u piyasaya sürecek