Meta, AI reklam hedefleme teknolojisini kullanıma sunuyor

Meta 600.000'den fazla hesabın çalınması ile uğraşıyor

Meta, teknoloji yoluyla reklam ayrımcılığını azaltma sözüne göre hareket ediyor. İşte tüm detaylar.

Şirket, ABD’de bir reklamın gerçek kitlesinin uygun hedef kitleyle daha yakından eşleşmesini sağlayan bir Varyans Azaltma Sistemini (VRS) kullanıma sunuyor, yani, belirli kültürel gruplara hak haksız yere öncelik verilmeyecek. Yeterli sayıda kişi bir reklamı gördüğünde, bir makine öğrenimi sistemi, izleyicilerin toplu demografik özelliklerini pazarlamacıların ulaşmayı amaçladıkları kişilerle karşılaştıracak. Ardından, reklamın açık artırma değerini belirli gruplara daha sık veya daha az gösterecek şekilde ayarlayacak.

Meta, AI reklam hedefleme teknolojisini kullanıma sunuyor

VRS, bir reklam çalışması boyunca çalışmaya devam edecek. Ayrıca, Meta olası gizlilik sorunlarının farkında olduğunu da belirtti. Sistemin bir bireyin yaşını, cinsiyetini veya tahmini etnik kökenini göremediğini vurguluyor. Diferansiyel gizlilik teknolojisi, yapay zekanın bireysel demografik bilgileri zaman içinde öğrenmesini önleyen “gürültü” de sunacak.

Ayrımcılıkla mücadele yöntemi, öncelikle yerleşime yol açan konut ilanlarına uygulanacak. Meta, VRS’nin önümüzdeki yıl ülkede kredi ve istihdam reklamlarına ulaşacağını söylüyor. Bu özellik, hem Adalet Bakanlığı hem de Konut ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bir yılı aşkın bir çalışmanın ardından geliyor. Şirket son yıllarda adını ve vizyonunu değiştirerek yeni bir yol izledi ancak sonuçlar henüz çok iç açıcı değil. Bu kapsamda çalışmalarını artıran platform son hız devam ediyor diyebiliriz.

Anker Soundcore Life P3 TWS : Yüksek ses kalitesi ile fark yaratan kulaklık