Meta, 2021’den beri en iyi çeyreğini yaşıyor

Meta, 2021'den beri en iyi çeyreğini yaşıyor

Meta, daha önceden Facebook olarak bilinen tüm benliğini değiştirip yepyeni bir evrene odaklandı. Bu durum şirkete para kaybettirmiş olsa da şirket 2021’den beri en iyi dönemini yaşıyor. İşte tüm detaylar.

Metaverse’de büyük miktarlarda para kaybetmeye devam etmesine rağmen şirket, 2021’den bu yana en iyi çeyreğini yaşadı. Üstelik Zuckerberg, önümüzdeki yıl şimdiye kadarkinden daha fazla para kaybetmeyi beklediğini söyledi. Şirketin son kazanç raporuna göre, sanal ve artırılmış gerçeklik projelerini yöneten Reality Labs, 2023’ün ikinci çeyreğinde 3,7 milyar dolar kaybetti ve yalnızca 276 milyon dolar gelir elde etti. Şirket bir kez daha metaverse harcamalarının hızlanmasını beklediğini söyledi. CFO Susan Li, Meta’nın Reality Labs yüzünden kayıplarının geçen yıl 13 milyar dolardan fazla olduğunu belirtti. Ancak bu kadarla da kalmayıp daha fazla maddi kaybı öngörüyorlar.

Meta, 2021'den beri en iyi çeyreğini yaşıyor

Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, kayıpların önemini küçümsemeye çalıştı. Şirketin kazanç çağrısı sırasında “Metaverse vizyonuna tamamen bağlı kalmaya devam ediyoruz” dedi. Şirketin yeni kimliği ile ilgili harcamaları hakkında daha fazla ayrıntı istendiğinde, Eylül ayında şirketin Connect etkinliğinde piyasaya sürüleceğini söylediği yaklaşan Quest 3 başlığına işaret etti. “Bu, 2020’den beri piyasaya sürdüğümüz en büyük kulaklık olacak” dedi. “Bunu piyasaya sürmekle ilgili çok fazla masraf var.”

Yenilenen kimlik dışında, geçen yıla göre yüzde 11 artışla 32 milyar dolar gelir bildiren şirket için güçlü bir çeyrek oldu. Zuckerberg, şirketin yapay zeka odaklı önerilere yeniden vurgu yapması sayesinde Facebook ve Instagram’da günde 200 milyar kez görüntülenen Reels’i lanse etti.

15 inç’lik MacBook Air satışları beklentilerin oldukça altında kaldı