Meta 10 bin kişiyi daha işten çıkaracak

Meta Threads şimdiden beğeni topladı

Geçtiğimiz yılın sonunda 11 bin çalışanını bir anda işten çıkaran Meta, şimdi de 10 bin kişiyi daha işten çıkarmaya karar verdi.

Bir süredir tüm dünyada etkilerini hissettiren küresel finansal kriz, teknoloji dünyasını da derinden etkiledi. Bunun sonucu olarak pek çok şirket kemer sıkma politikalarını devreye soktu. Bu da çok sayında teknoloji çalışanının işten çıkarılmasına sebep oldu. Maliyetleri kısmak için çalışanlarını işten çıkaran bu şirketlerden biri de Meta, yani eski adıyla Facebook oldu. Amerikalı teknoloji devi, geçtiğimiz yılın kasım ayında 11 bin çalışanını aynı anda işten çıkardı.

Kasım ayında işten çıkarılan 11 bin kişi, şirketin toplam iş gücünün yüzde 13’üne denk geliyordu. Bu yüzden şirket bir daha bu kadar büyük bir işten çıkarmaya girişmeyeceği düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. Çünkü şirket neredeyse aynı büyüklükte bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor.

meta

Hatırlarsanız Meta’nın yeni bir işten çıkarma dalgasına hazırlandığı haberini birkaç gün önce sizinle paylaşmıştık. Ancak o dönemde gelen bilgilerde bunun kasım ayındaki kadar büyük bir işten çıkarma olacağı düşünülmüyordu. Ne var ki Meta teknoloji dünyasını şaşırtan bir karara imza attı ve 10 bin çalışanını daha işten çıkaracağını açıkladı. Bu da şirkette kalan çalışanların yaklaşık yüzde 13’üne denk geliyor. Şirket ayrıca şu anda açık olan iş ilanlarından 5 bini de kaldırma kararı aldı.

Dünyanın en büyük internet şirketlerinden birinin bu kadar fazla çalışanını işten çıkarması, şirketteki krizin boyutunu ortaya seriyor. Bildiğiniz gibi Mark Zuckerberg’in MetaVerse konusundaki ısrarı, şirketin herhangi bir karşılık alamadan milyarlarca dolar yatırım yapmasına sebep oldu. Buna bir de Facebook’un aktif kullanıcı sayısının düşmesi eklenince, şirket kendisini zorlu bir sürecin içinde buldu. Bunun bedelini ödeyen de çalışanlar oldu.

The Last of Us, House of the Dragon’ı geride bıraktı