Türkiye’nin koronavirüs risk haritası açıklandı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Türkiye’nin koronavirüs risk haritası kapsamında açıklamalarda bulundu.

Merakla beklenen kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yeni normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, nüfus yoğunluğuna göre illerin koronavirüs risk haritasını çıkardıklarını ve bundan sonra alınacak olan kararların bu harita üzerinden belirleneceğini dile getirdi. Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Türkiye’nin koronavirüs risk haritası açıklandı

” 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdık. 81 vilayetimizi renklere ayırdık. Her hafta risk durumuna göre değerlendirilecek. Valiliklerimiz başkanlığındaki il hıfzıssıha kurumuzu yeni düzenlemeler girecektir.

İlleri mavi-sarı-turuncu-kırmızı diye sınıflandırdık. Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek.

Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağını kapsamlı görüştük. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. ”

Bu haritaya göre İstanbul’un da aralarında bulunduğu pek çok büyük şehirde hafta sonu Pazar günleri dışarı çıkma yasağı devam edecek. Önümüzdeki süreçte vaka sayısının azalması durumunda dışarı çıkma yasakları tekrardan değerlendirilecek. Akşam saatlerini kapsayan dışarı çıkma yasakları ise bir süre daha devam edecek.

Ayrıca düğün, nikah benzeri kutlamalar da şehrin risk durumuna göre sınıflandırılacak.

Brezilya’dan tosuncuk açıklaması! İşte tüm detaylarr