MEB duyurdu! Okullar 15 Şubat’ta açılacak mı?

Okullar tekrardan kapanacak mı

MEB bakanı Ziya Selçuk, merakla beklenen okulların açılması konusuyla ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi 15 Şubat tarihine vurgu yapan bakan, okulların mümkün olan en yüksek kapasite ile açılacağını belirtti.

Katıldığı canlı yayında soruları cevaplandıran Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Avrupa Birliği ile OECD ülkelerine bakıldığından okullarını en uzun süre kapatan ülkelerden bir tanesinin Türkiye olduğundan bahsetti. Okulların şimdiye kadar kapalı olmasının ve bu durumu devam etmesinin risk faktörü olabileceğine dikkat çeken Selçuk, “15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık.” şeklinde konuştu. Pandemi sürecinde sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekirken okullarda mesafe nasıl sağlanacak sorusuna da cevap verdi. Okullar iki gün iki gün bölmek gibi ya da belli sınır seviyelerine kadameli olarak açılabilir. Selçuk, uyguladıkları ve uygulamadıkları farklı senaryoları olduğunun altını çizdi.

MEB duyurdu! Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı?

Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamalarda 15 Şubat vurgusu zaten yapmıştı. Çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin özgür olacağından, velilere böyle bir hak tanınacağından söz etmişti. Ancak son açıklamalarda bu konuya bir yer verilmedi. Bununla birlikte okulların mümkün olan en yüksek kapasite ile açılacağı vurgusu da dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 22 Ocak 2021’de sona erecek. Nisan ayında yapılacak olan ikinci ara tatil de Sömestr tatiline eklenecek. Böylece tatilin süresi 21 güne çıkmış olacak. Okulların hangi koşullarda açılacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.