Netflix karışık oynat özelliği geliyor: Bu özellik nasıl kullanılacak?

netflix oynatma hızı

Online film ve dizi sektöründe önemli bir yere sahip olan Netflix, karışık oynat özelliği ile birlikte önemli bir etki yaratmaya geliyor. Peki bu özellik nasıl kullanılacak?

Netflix karışık oynat özelliği ile birlikte sinemada yeni bir soluk getirilmek isteniyor. Shuffle Play olarak da bilinen bu özellik, yeni film ve dizilerin keşfedilmesini sağlayacak. Ayrıca kafası karışık seyirciye de yol göstermesi bekleniyor.

Bazen seçeneklerin sayısı o kadar artıyor ki seçim yapmakta bile zorlanabiliyoruz. Böyle durumlarda genellikle “karışık oynat” seçeneği imdada yetişiyor. Netflix tarafından kullanılacak sistem de işte tam olarak bu olacak.

Netflix yeni özellikler denemeye devam ediyor

Netflix tarafından sunulacak olan bu özellik yapay zeka teknolojisiyle hareket ediyor. Sizi yaptığınız seçimlerden tanıyacak olan bu yeni sistem ile birlikte, seçim yapma zahmetinden kurtulabileceksiniz. Yapay zeka teknolojisi ile yapılan öneriler birçok platformda mevcut.

Netflix karışık oynat
Instagram ve YouTube gibi uygulamalarda da bu özellik kullanılıyor. Instagram üzerinden sunulan önerilere bakldığında genellikle sizin seçimlerinize uygun olduğu görülüyor. YouTube video önerilerinde de benzer bir algoritma işliyor. Böylece size en çok uyabilecek ve hoşunuza gidecek seçimler yapılmaya çalışılıyor.

Gelen son detaylara bakıldığında bu özelliğin henüz deneme aşamasında olduğu görülüyor. Muhtemelen kısa bir süre daha test aşaması devam edecek. Netflix karışık oynatma algoritmasını tam olarak uygulamayı başarırsa özellik kullanıcılara sunulacak. İlk etapta beta yayınların yapılması bekleniyor.

Kişiye özel çalma veya oynatma listesi oluşturmak artık çok popüler. Netflix gibi diğer yayıncıların da benzer çalışmalar yapacağı tahmin ediliyor. Bu özellik dağıtıma sunulduğunda herhangi bir ayarlama yapmadan veya eklenti indirmeden kullanabilirsiniz.