Nisan ayında en çok satan SUV modelleri

suv

#İŞBİRLİĞİ

Son dönemde artan SUV modası ülkemizde de ağırlığını göstermeye başladı. İşte Nisan ayında en çok satan SUV modelleri.

Son yıllarda SUV modellerinin sayısında önemli bir artış yaşandı. Bu artışın temel sebebi, özellikle Avrupa’da bu tarz araçlara olan ilginin artmış olması. SUV modellerin sedan ya da hb otomobiller gibi hayli uygun fiyatlardan satılıyor olması, bu sınıfa olan ilgiyi de arttırmış durumda.

Ülkemizde de son birkaç yıldır SUV modellere olan ilgi önemli ölçüde arttı. Nitekim bu durum satış rakamlarına da yansımış durumda. Otomobil pazarında yaşanan daralmaya karşın, SUV satış rakamlarının hiç de fena olmadığını söyleyebiliriz. Özellike bazı modeller satış rakamları bazında pek çok sedan ve hb modelini geride bırakmış durumda.

ODD tarafından yayınlanan Nisan ayı raporuna göre, en çok satan SUV’lar arasında Peugeot 3008 zirvede bulunuyor.

Nisan ayında en çok satan otomobil modelleri için tıklayın

Sektörü takip edenlerin de bildiği üzere çok uzun bir süredir Nissan Qashqai pazarın tartışmasız lideri konumunda yer alıyordu. Fakat Peugeot’un 3008’in yeni kasasında yaptığı radikal değişiklikler bu modeli zirveye taşımış durumda. Mart ayında Qashqai’nin ensesine yapışan 3008, Nisan ayında Qashqai’den hayli fazla satmayı başardı.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Nisan ayında en çok satan SUV modelleri ve satış rakamlarıyla başbaşa bırakalım.

En çok satan SUV modelleri

10) Ford Kuga

1 Ford Kuga

Nisan ayı satış rakamı: 90