En çok satan SUV modelleri – Şubat 2019

suvs

#İŞBİRLİĞİ

Son yıllarda SUV ve Crossover modellerine olan ilgi artmış durumda. Peki geçtiğimiz ay en çok satan SUV modelleri hangileriydi? İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Son zamanlarda otomotiv sektöründe işler istenildiği gibi gitmiyor. Özellikle sıfır araç piyasasında önemli bir daralma gerçekleşti. Bu durumun temel nedeni ise kredi faizlerinin çok yüksek olması. Şu anda bir otomobil almak için kredi çektiğinizde geri ödemeniz gereken miktar, çektiğiniz meblağın 1.5 – 2 katına ulaşabiliyor. Hal böyle olunca insanlar sıfır otomobillere karşı daha mesafeli oluyorlar.

Öte yandan hükümetin sunduğu ÖTV indirimi fırsatının bitmesine de yaklaşık olarak 25 gün kaldı. Malum ÖTV indirimi 31 Mart itibariyle sona erecek. Bu durum Şubat ayındaki otomobil satış rakamlarına da yansımış durumda. Geçtiğimiz ay hem otomobil, hem de SUV satışlarında bir önceki aya oranla ufak artışlar gerçekleşti.

En az yakan SUV modelleri için tıklayın

Son dönemde hem ülkemizdeki, hem de dünyadaki SUV kullanımı artmış durumda. Nitekim bu durumu satış rakamlarından anlamak da mümkün.

Peki geçtiğimiz ay en çok satan SUV modelleri hangileriydi. Bu yazımızda en çok satan SUV modelleri listesiyle karşınızdayız.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok satan SUV modelleri listesi ile başbaşa bırakalım.

Şubat ayında en çok satan SUV modelleri

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Toplam Satış Adedi: 515