Maske kuralının kaldırılma tarihi neredeyse belli oldu

koronavirüs

Maske kuralının kaldırılma tarihi birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Özellikle yaz aylarında maske kullanmak gerçekten de eziyet haline gelebiliyor. İşte konu ile alakalı merak edilen bütün detaylar.

Maske kullanımı pandemi sürecinde son derece önemli görüldü. Özellikle kapalı mekanlarda kullanmak gerçekten de önleyici olabiliyor. Ancak kimse açık alanda maske kullanımını bir türlü anlayamadı. İngiltere bildiğiniz üzere dünyanın en hızlı yayılan virüs mutasyonuna sahipti. Ancak orada bile açık havada maske kullanılmıyordu.

Sosyal mesafe kuralları yine benzer şekilde halk tarafından benimsendi. Ancak açık havada maske kullanımı büyük zorluklar yaşatıyordu. Muhtemelen hükümet durumun farkında. İşte tam da bu nedenle yeni bir karar alınması gündemde.

Maske kuralının kaldırılma tarihi 1 Haziran olabilir

Bugünlerde kulislerde önemli bazı bilgiler ortaya çıkıyor. Özellikle 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren önemli kararlar alınacak. Bunlardan ilki restoran ve kafelerin açılması olacak. Birçok kişi bu tür mekanların açılacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyor.

Maske kuralının kaldırılma tarihi

Maske konusu ise ne yazık ki muamma olarak kalmıştı. Fakat ortaya çıkan bazı detaylara göre açık havada maske kullanım zorunluluğu kaldırılacak. Ayrıca 21:00 – 05:00 arasında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmayacak. Böylece aynı anda iki önemli kural birden kaldırılmış oluyor.

Maske takma zorunluluğu kalkacak mı? Tek bir şartla kalkabilir

Bu durum muhtemelen yine halkı ikiye bölecek. Bazıları kuralların devam etmesini isterken kimileri ise kaldırılmasını doğru buluyor. İşin açıkçası konu ile ilgili kafalar son derece karışık. Peki sizce bazı kurallar kaldırılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.