Marketlerde fiyat denetimi başladı

Marketlerde fiyat denetimi başladı

Dolar kurunda yaşananların sabitlenmesiyle fiyat indirimleri çağrısı başlamış durumda. Marketlerde fahiş fiyatlara denetim başlatıldı. İşte detaylar.

Marketlerde ürün fiyatlarının ne zaman değiştiği gibi konular şu anda denetlemede. Raf ve kasa arasında fark olup olmadığı yetkililer tarafından inceleniyor. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli “Temel gıda ve ihtiyaç maddeleri, temizlik ürünleri, sebze ve meyveler başta olmak üzere denetim yapıyoruz. Denetimlerde fahiş fiyat uyguladığını değerlendirdiğimiz ürünlere yönelik tedarikçi ya da üretici firma satış faturalarını alarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na intikal ettiriyoruz. Kurul, yaptığımız tespitler ve sunduğumuz belgeler neticesinde inceleme yaparak fahiş fiyat artışı olan işletmeye cezai işlem uygulamaktadır. Hali hazırda 2021 yılı uygulanan ceza, her bir ürün için 10 bin 900 liradır. En fazla ceza da 109 bin uygulanmaktadır ancak yeni yılda bu ceza oranları yeniden değişeceği için bir ürün için en düşük ceza 14 bin 860 lira, en fazla da 143 bin 860 lira ceza olarak uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Marketlerde fiyat denetimi başladı

Dolar kurundaki ani yükselişle fiyatlarda da ani bir yükseliş söz konusuydu. Şimdi doların sabitlenmesiyle fiyatlarda da bir düşüş bekleniyor. Dövizdeki düşüşe rağmen fiyatlarını güncellemeyen marketler ve mağazalara denetim yapılıyor. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, vatandaşları ‘Haksız Fiyat Mobil Uygulaması’, ‘Alo 175 Tüketici Hakları’na fahiş fiyatı ihbar etmeye davet etti.

Xbox belgeseli yayınlandı: Power On: The Story of Xbox