Market ürünlerinde hile yapanlar affedilmeyecek: Yeni çalışmalar başladı

lahmacun yemeksepeti 3

Market ürünlerinde hile yapanlar çok ciddi yaptırımlara maruz kalacak. Konu ile ilgili bazı kurumlar devreye girdi. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte göz atalım.

Bugünlerde sayıları giderek artan market ürünlerinde hile yapanlar yakın takibe alınıyor. Hatırlayacağınız üzere en üst perdeden bile marketler ile ilgili bazı sert açıklamalar yapılmıştı. Özellikle Cumhurbaşkanı kesinlikle bu konuda taviz verilmeyeceğini ifade etti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı tarafından yeni bir çalışma başlatıldı.

Türkiye’de her ne kadar market pahalılığı ekonomi politikaları ile ilişkilendirilse bile yine de bazı üreticiler kurnaz hamleler yapıyor. Özellikle gramaj hilesi burada ön plana çıkıyor. Mesela herhangi bir ürünün gramajı 100 gram düşürülüp fiyatı değiştirilmiyor.

Market ürünlerinde hile gündeme düştü

Birçok üründe gizli zam olduğu açıklandı. Bu konu hakkında TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken çeşitli açıklamalara yer verdi. Vatandaşların mutlaka kendi denetimlerini yapmaları gerektiğini de söyledi. Ona göre piyasaları ve cepleri olumsuz yönde etkileyen bu tür durumlara karşı uyanık olmak gerekiyor.

Market ürünlerinde hile

Herhangi bir üründe gramaj düşürülüp fiyat aynı bırakılıyorsa buna dikkat etmek gerekiyor. Konuyla ilgili tüketici şikayet hattına başvurmak mümkün. Elbette ürünlerin fiyatlarının artması normal bir durum. Ancak gramajlarda düşüş yapıp fiyatı aynı göstermek etik bir davranış değil. Market ürünlerinde hile ortaya çıkabiliyor.

Araştırma şirketleri yeni karar ile birlikte denetim altına girecek: Vaziyet alın buralar karışacak

Bazı üreticiler ürünün kaç gram olduğunu küçük bir bölmede ufak bir yazıyla gösteriyor. Bu durumda tüketicinin gramajı görmesi son derece zorlaşıyor. Ayrıca paket boyutunun bile aynı kalması müşterilere sanki aynı gramajlı ürün alıyormuş gibi hissettiriyor. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili market denetimleri muhtemelen daha fazla artacaktır.