Mark Zuckerberg, Meta Hisselerini Satmaya Devam Ediyor

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

2021’den beri Meta hissesi satmayan Mark Zuckerberg’in son iki ayda yarım milyar dolar değerinde Meta hissesini elde çıkardığı ortaya çıktı.

Meta, ya da eski adıyla Facebook, Mark Zuckerberg önderliğinde dünyanın en büyük şirketlerinden birine dönüşmüş olsa da son dönemde yaşananlar Zuckerberg’in CEO olarak kararlarını tartışmaya açmış durumda. Zuckerberg’in özellikle MetaVerse konusundaki ısrarı şirket içinde çatlak seslerin çıkmasına sebep oldu. Çünkü Zuckerberg’in ısrarı üzerine, yıllarca kazanç getirmeyecek bu alana milyarlarca dolar yatırım yapılması, şirketi finansal olarak zora soktu. Nitekim 2022 yılında şirketin hisseleri son yedi yılın en düşük seviyesine kadar indi. Bu da yatırımcıların Zuckerberg’e inancını yitirmeye başlamasına sebep oldu.

2023 ise şirket için çok daha verimli geçti. 2022’de kaybettiği değerini büyük ölçüde geri kazanan şirket, yükselme trendine girdi. Ancak tam da böyle bir dönemde Meta cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Bu hafta paylaşılan belgeler, Mark Zuckerberg’in son iki aydır her gün Meta hissesi sattığını ve böylece iki ayda neredeyse yarım milyar dolarlık Meta hissesini elden çıkardığını ortaya çıkardı. Zuckerberg en son 2021 yılında kendi hisselerini satmıştı. İki yıldır bu tarz bir işlem gerçekleştirmeyen Zuckerberg’in şirket yükselişteyken hisselerini satması kafaları karıştırdı.

meta

Ancak Mark Zuckerberg’in bu hisseleri finansal kaygılardan ziyade nakit paraya dönüştürmek için satmış olması da pekala mümkün. Zira kendisi Meta dışı projelere de yatırım yapan bir isim. Hatırlarsanız daha birkaç hafta önce Zuckerberg’in kendisine devasa bir yeraltı sığınağı yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Yani Zuckerberg bu ve benzeri kişisel girişimleri için paraya ihtiyacı olduğundan da hisselerini satmış olabilir. Ancak yine de bu hamlesi yatırımcıların Meta hisselerini daha yakından takip etmesine sebep olacaktır.

Honor X50 GT Resmen Tanıtıldı