Google Bard Advanced Yolda, Ancak Ücretsiz Olmayacak

Google, 5 Milyar Dolarlık Dava İle Karşı Karşıya

Google Bard Advanced tekrar kullanıma sunulabilir ancak bu sefer ücretsiz olmayacak. İşte tüm detaylar.

Google Bard Advanced çok yakında geliyor, bu da  şirketin bir yapay zeka sohbet robotu için ilk ücretlendirme girişimi olacak, zira uygulama ücretsiz olmayacak. Bard’ın web sitesindeki kod, Bard Advanced’den üç ay boyunca ücretsiz yararlanma fırsatını gösteriyor, bu da demek oluyor ki üç ay sonra ücrete tabii tutulacak. Kullanıcılar Bard Advanced’e erişmek için bir Google One aboneliği almak durumunda kalabilir.

Google Bard Advanced Yolda, Ancak Ücretsiz Olmayacak

 

Google, yeni AI büyük dil modeli Gemini ve Google Cloud’un yapay zeka hiper bilgisayarıyla birlikte Google Bard Advanced’i ilk olarak Aralık 2023’te duyurdu. Google CEO’su Sundar Pichai bir blog yazısında şöyle açıkladı: Gemini, Google’ın bugüne kadarki en yetenekli modelidir ve mevcut çok modlu modellerden çok daha iyi bir şekilde, her türlü girdiyi sıfırdan kusursuz bir şekilde anlama ve bunlar hakkında mantık yürütme” yeteneğine sahiptir. Gemini’nin üç boyutu vardır: Gemini Ultra, Gemini Nano ve Gemini Pro; Bard ise ikincisini kullanıyor. Gemini Ultra henüz halka açık değil ancak Google, Bard Advanced’in arkasındaki güç olacağını belirtti.

Google şu anda yeteneklerini küçük bir grupla test ediyor, daha sonra geniş bir kullanıma sunulacak. Bard Advanced’in henüz kesin bir çıkış tarihi yok, ancak Google Aralık ayında bunun “gelecek yılın başında” satışa sunulacağını söylemişti, dolayısıyla her an gelebilir.

Xiaomi SU7 ile Elektrikli Araç Sektörüne Yeni Bir Soluk Getiriyor