Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro’yu beğenmedi

Apple Vision Pro

Apple’ı eleştirmeye devam eden Mark Zuckerberg, kısa süre önce tanıtılan Apple Vision Pro’nun da iddia edildiği kadar iyi olmadığını söyledi.

Aslında bugüne kadar doğrudan rekabet içinde olmamalarına rağmen Apple ve Meta arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor.  App Store’daki fiyat uygulamaları ve çakışan MetaVerse projeleri gibi çeşitli faktörler tarafından beslenen bu gerginlik, önümüzdeki dönemde daha da kızışacak gibi görünüyor. Çünkü hem iki şirketin doğrudan karşı karşıya geldiği alanların sayısı artıyor hem de Mark Zuckerberg Apple’a karşı salvolara devam ediyor. Daha birkaç gün önce Meta Quest 3’ün lansmanını Apple’ın Vision Pro’yu tanıtacağı etkinliğin hemen öncesine çekerek bir nevi Apple’ın spot ışığını çalan Zuckerberg, bu kez de Apple Vision Pro’ya dair pek de hoş olmayan açıklamalarda bulundu.

Meta Gözetim Kurulu, şirketin daha iyiye doğru gittiğini söylüyor

Apple’ın merakla beklenen VR/AR başlığı Apple Vision Pro’yu resmen tanıtmasının ardından Meta çalışanlarıyla bir araya gelen Mark Zuckerberg, Apple’ın bu alanda heyecan verici bir iş ortaya koymadığını söyledi. Zuckerberg’e göre Apple, 3500 dolarlık Vision Pro’da Meta’nın halihazırda üzerinde çalıştığı özelliklerin ve teknolojilerin ötesinde bir şey sunmuyor. Her ne kadar Apple kendi VR/AR başlığını bu alanda çığır açacak bir cihaz olarak lanse etmiş olsa da Zuckerberg, Apple Vision Pro’nun söylendiği kadar devrimsel bir teknolojiye sahip olduğu konusunda ikna olmamış. Zuckerberg’e göre Apple Vision Pro öyle söylendiği gibi VR/AR alanında çığır açan bir teknolojiye sahip değil.

Apple’ın Vision Pro tanıtımında sürekli bir koltukta tek başına oturmuş VR/AR başlığıyla çalışan birilerini gösterdiğini söyleyen Zuckerberg, kendisinin bu cihazların geleceğine dair vizyonunun çok daha farklı olduğuna dikkat çekti. Bildiğiniz gibi MetaVerse projesinin öncülerinden olan Zuckerberg, bu cihazları insanları sanal dünyada bir araya getirecek araçlar olarak görüyor. Apple ise kendi VR/AR başlığını PC’lerin yerini alacak bir tür gelişmiş donanım olarak lanse ediyor. Meta ve Apple’ın bu cihazlara yaklaşımı arasında ciddi bir farklılık olduğu kesin. Bu iki farklı yaklaşımdan hangisinin galip çıkacağını ise zaman gösterecek.

The Witcher 3. sezon fragmanı yayınlandı