Diablo 4 her gün yeni bir rekor kırıyor

Diablo 4

Oyun severler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Diablo 4, eş zamanlı çevrimiçi oyuncu sayısında her gün yeni bir rekora imza atıyor.

Bu yılın en heyecanla beklenen oyunları arasında yer alan Diablo 4, kısa süre önce oyun severlerle buluştu. Mobil oyun Diablo Immortal’ı saymazsak 11 yıl sonra Diablo serisinden çıkan ilk oyun olan Diablo IV, tahmin edeceğiniz gibi oyun severler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Oyun yayıncılarının ve eleştirmenlerin oyundan övgüyle söz etmesi, bu ilgiyi daha da arttırdı. Buna bir de Blizzard’ın sağlam bir tanıtım kampanyası yürütmesi eklenince Diablo 4 muhteşem bir çıkış yaptı. Öyle ki oyun Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu haline geldi.

Henüz erken erişim aşamasında olmasına rağmen dünyanın dört bir yanında milyonlarca oyuncuya ulaşan yeni Diablo oyunu, Blizzard’ın en hızlı satan oyunu rekoruyla yetinmeyecek gibi duruyor. Çünkü oyun her gün yeni bir rekora daha imza atmaya devam ediyor. Oyunun eş zamanlı çevrimiçi oyuncu sayısı her geçen gün biraz daha artıyor.

diablo 4

Diablo franchise’ının başındaki isim olan Rod Fergusson, Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak Diablo 4’ün eş zamanlı çevrimiçi konusunda kendi rekorunu geliştirdiğini duyurdu ve gösterdikleri bu yoğun ilgiden dolayı oyun severlere teşekkür etti. Blizzard, bu hafta sonu eş zamanlı oyuncu sayısının daha da artmasını bekliyor. Bu yoğunluk sırasında sunucuların dayanması için şirket için sıkı bir çalışma yürütülüyor. Ancak şu anki yoğunluk göz önüne alındığında, şirketin tüm çabalarına rağmen sunucularda çökme yaşanırsa şaşırtıcı olmayacaktır. Zira oyun son günlerde çeşitli sunucu sorunları yaşadı.

Oyun yayıncılarından profesyonel oyunculara kadar herkes yeni Diablo oyununa odaklanmış durumda. Bu durumun önümüzdeki günlerde oyunun daha da yüksek satış rakamlarına ulaşmasına yardım edeceği düşünülüyor ki bu da Diablo 4’ü Blizzard tarihinin en başarılı oyunlarından biri haline getirebilir.

The Witcher 3. sezon fragmanı yayınlandı