Madencilik yapılan ekran kartı nasıl anlaşılır?

Bitcoin mining exchange cover

Ekran kartı piyasasındaki ikinci el kartların bir çoğu madencilikte kullanılıyor. Peki madencilikte kullanılan ekran kartları nasıl anlaşılır? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Madencilik yapılan ekran kartı nasıl anlaşılır? Son dönemde ekran kartı fiyatları inanılmaz derecede arttı. Çok değil geçtiğimiz yıl bu aylarda 4000 TL seviyesine satılan bir kartın günümüz fiyatı 7000 – 10000 TL aralığında değişiyor. Üstelik bu kartı sıfır olarak bulabilmek de tahmininizden çok daha zor.

Madencilik yapılan ekran kartı

Hal böyle olunca insanlar da ikinci el kart piyasasına yöneldiler. İkinci el kartların fiyatları da dudak uçuklatacak cinsten. Hali hazırda 8GB’lık RX 570 – 580 kartlar bile 7000 TL civarlarında fiyatlardan satılıyor. Üstelik bu kartların çoğu da mining yapılmış kartlar.

Peki daha önce mining işinde kullanılmış bir kartı oyun oynamak için almak mantıklı mı?

Madencilik yapılan ekran kartı

Madencilik yapılan ekran kartı nasıl anlaşılır?

Mining yapılan kartlar, aralıksız olarak yüksek sıcaklık değerlerinde çalıştığı için 1 sene içerisinde yıpranıyorlar. Bu yıpranmada en büyük zararı transistörler ve entegreler görüyor. Entegrelerin aşırı ısınması, eleman üzerinde erozyona neden olabiliyor. Peki bu durumda yapılacak şey ne? Eğer kartı ilk taktığınızda direkt olarak 40 derece ve üzerinde bir sıcaklıkta çalışıyorsa bu kartla madencilik yapılmış demiştir.

Bu ekran kartlarını aldığınızda kısa vadede sorun yaşamasanız bile, ilerleyen süreçlerde sıkıntı yaşamanız muhtemel görünüyor.

Madencilik yapılan ekran kartı

O yüzden mining yapılmış olan ekran kartlarından uzak durmanızı tavsiye ederiz. İnternette gördüğünüz 1 yıllık temiz ekran kartı ilanlarına da pek kulak asmayın. Keza pek çok miningçi ekran kartlarını yılda 1 kez değiştiriyor. Yine de son karar sizlerin.

Vivo X Fold, Vivo X Note ve Vivo Pad cihazları yarın tanıtılıyor