M4’lü MacBook’lar Sene Sonunda Tanıtılacak

Apple M3 destekli MacBook Pro'ları ve iMac'leri için bu özelliği sundu!

Mark Gurman yine dikkat çekici açıklamalar yaptı. Gurman, M4’ten güç alan yeni MacBook’ların sene sonunda duyurulacağını ileri sürdü. İşte detaylar…

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, M4’lü MacBook‘ların ve iMac’in ekim ya da kasım ayında tanıtılacağını söyledi. Bununla birlikte M4 çipinin yapay zeka yetenekleriyle öne çıkacağını ve şirketin buna yönelik performans geliştirmeleri yaptığını da sözlerine ekledi. Apple geçtiğimiz sene ekimde M3, M3 Pro ve M3 Max çiplerini aynı anda tanıttı. Dolayısıyla M4 serisinin de aynı zaman dilimi içinde tanıtılması ve M4’lü Mac modellerinin de piyasaya sürülmesi mümkün. Gurman tüm Mac serisinin 2024 sonundan 2025 ortasına kadar M4 işlemcisiyle yenileneceğini de belirtti.

macbook

İlk olarak iMac, 14 inç’lik MacBook Pro, 16 inç’lik MacBook Pro ve Mac mini’nin M4’lü modelleri çıkacak. Ardından 2025 baharında 13 ve 14 inç’lik MacBook Air’lar, 2025 ortasında Mac Studio ve sene sonuna doğru da M4’lü Mac Pro piyasaya sürülecek.

M4 işlemcisinin seri üretime yaklaştığı söyleniyor. Üç farklı modeli olacak. M4 işlemcisinin alt seviye yani giriş modeli Donan, orta seviye modeli Brava ve üst seviye ise Hidra kod adıyla anılıyor. Donan giriş seviyesi Pro ve Air modellerinde ayrıca Mac mini’de kullanılacak. Brava ise RAM ve depolama birimi daha fazla olan üst düzey Pro ve Mac mini’de yer alacak. Hidra işlemcisi Mac Pro için tasarlandı. Hidra’nın Ultra veya Extreme katmanlı olduğu belirtiliyor. M4’lü masaüstü Mac modellerinin 512 GB’a kadar RAM desteği olacağı söyleniyor.

iPhone SE 4’ün Arka Kamerası Değişmeyecekti