iPhone SE 4’ün Arka Kamerası Değişmeyecekti

iphone se 4 concept 1 1

iPhone SE 4 hakkında ilginç bir detay paylaşıldı. İddia edilene göre Apple yeni modelde arka kamerayı pek değiştirmeye niyetli değilmiş. İşte detaylar…

Apple’ın planlarına yakın kaynaklara göre teknoloji devi iPhone SE 4‘te en başta 12 MP’lik ana kamera kullanmayı planlamış. Fakat bu durumdan daha sonra vazgeçmiş. Kaynaklar Apple’ın yeni modelde maliyeti biraz daha düşük tutmak için böyle bir tutum sergilediğini, ancak 48 MP’lik arka kamerada karar kıldığını söyledi. iPhone SE 4’te bir yandan da 48 MP’lik ana kameranın olacağı yeniden doğrulanmış oluyor.

iphone se 4

Yeni iPhone SE hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

Telefonda Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak. Cihazda iPhone 14 pilinin kullanılacağı söyleniyor. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil.

iPhone 16’ların Batarya Kapasiteleri Doğru Değil