Mac Studio’da M4 Ultra İşlemcisi Kullanılacak

mac mini

Kore’den gelen taze bir rapor Apple’ın Mac Studio’da kullanacağı yeni işlemciyi ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Apple’a yakın isimsiz kaynaklara dayandırılan rapora göre yeni Mac Studio‘nun en üst modelinde M3 Ultra değil, M4 Ultra işlemcisi kullanılacak. Daha önceki bazı dedikodularda Mac Studio’da M3 Ultra’nın yer alabileceği söyleniyordu. Fakat yeni rapor böyle bir durumun olmayacağını açıkça ifade ediyor. M4’lü Mac Studio ve Mac Pro 2025’te satışa sunulacak. Apple’ın bu Mac modelleri aynı iPad Pro serisi gibi 2 yıllık yenileme döngüsüne girdi.

mac studio

M4’lü ilk Mac’leri de bu sene göreceğiz. M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac 2024 sonunda piyasaya sürülecek. M4’lü MacBook Air ise gelecek yıl içinde çıkacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik Pro modelinde M4 çipi olacaktır. Ancak daha üst seviye olan modellerde M4 Pro ve M4 Max çipleri kullanılacaktır. Mac mini’nin M4 ve M4 Pro seçenekleriyle çıkması bekleniyor.

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre yeni Mac modellerinin birinde dikkat çekici yenilikler olacak. Apple bu sene çıkardığı yeni nesil iPad Pro’da yeni tasarım dili kullandı. M4’lü iPad Pro oldukça ince ve şirketin benimsediği “En ince ve en hafif” felsefenin sonucu olarak geliştirildi. Gurman’ın bahsettiği dikkat çekici yeniliklerden biri belki ince tasarımlı MacBook olabilir. Daha önce de MacBook Pro’nun daha ince bir versiyonunun geliştirilmekte olduğu bildirilmişti. Belki de Face ID özelliği de olabilir. Şu aşamada tam olarak bir yorumda bulunamıyoruz.

Huawei Mate 70 Ultrasonik Parmak İzi Tarayıcısı ve Daha Büyük Pil ile Geliyor