Yeni Mac mini’de M4 İşlemcisi Olacak

mac mini

Son günlerde M4 yongası hakkındaki spekülasyonlar arttı. Yeni iPad Pro’larda M4’ün olacağına dair iddialardan sonra Mac mini için de bir rapor yayınlandı. İşte detaylar…

Mevcut Mac mini piyasaya sürüleli bir yıldan fazla oldu. Satışta olan modeller M2 ve M2 Pro işlemcisini kullanıyor. M3 yongası çıktıktan sonra Mac mini’nin M3’le güncelleneceği söyleniyordu. Fakat böyle bir şey olmayacak. Son raporlara göre yeni nesil Mac mini büyük bir sıçrama yapıp M4 çipiyle piyasaya sürülecek. Weibo’da çıkan spekülasyonlarda Apple’ın yol haritasında M4’lü mini olduğu vurgulandı. İddia sahibi şirketin yeni mini’de tasarım değişikliği yapmayacağını, ancak ön kısmına yeni bağlantı portları ekleyebileceğini ve yeni bir renk seçeneği de sunabileceğini ileri sürdü.

Yeni nesil mini modeli hakkındaki bu dedikodu bir ilk değil. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, Apple’ın M4 işlemcili Mac mini üzerinde çalıştığını, Mac serisini baştan aşağı M4’le yenileyeceğini söylemişti. Yeni mini’nin 2024 sonunda veya 2025 başlarında tanıtılması bekleniyor. Gurman daha önce Apple’ın Mac mini’yi 2 yıllık döngüyle yenileyeceğini belirtmişti. Eğer bunu göz önüne alırsak cihazın 2025 başlarında çıkması daha muhtemel.

mac mini

Apple M4 işlemcisi M serisi içinde şimdiye kadarki en fazla çekirdeğe sahip çip olacak. Apple’ın yeni nesil yongayı yapay zeka özelliklerine göre tasarladığı vurgulanıyor. Hem M4 hem de A18 çipleri gelişmiş Neural Engine içerecek ve her ikisi de 3 nm süreciyle üretilecek. M4 işlemcisinin alt seviye yani giriş modeli Donan, orta seviye modeli Brava ve üst seviye ise Hidra kod adıyla anılıyor. Donan giriş seviyesi MacBook Pro ve MacBook Air modellerinde ayrıca Mac mini’de kullanılacak. Brava ise RAM ve depolama birimi daha fazla olan üst düzey MacBook Pro ve mini’de yer alacak. Hidra işlemcisi Mac Pro için tasarlandı. Hidra’nın Ultra veya Extreme katmanlı olduğu belirtiliyor. M4’lü masaüstü Mac modellerinin 512 GB’a kadar RAM desteği olacağı söyleniyor.

Tüketicilerin Tercihi iPhone 15 Pro ve Pro Max Oldu