M4’lü Mac Studio Yeni Tasarımla Satışa Çıkabilir

mac mini

Bir süredir M4’lü Mac mini’nin yepyeni bir tasarımla piyasaya sürüleceği söyleniyor. Aynı durum Mac Studio için de geçerli olabilir.

Çin medyasında yer alan bir habere göre Apple, yeni Mac Studio‘nun da tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kasa belki biraz daha küçültülebilir. Bu iddia ise Apple’a yakın kaynaklara dayandırılmış. Raporda başka bir ayrıntı bulunmuyor. M4’lü Mac Studio ve Mac Pro’nun çıkmasına daha zaman var. Her iki Mac’in gelecek sene haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2025’te tanıtılması bekleniyor. Önümüzdeki aylar içinde daha fazla bilgi gündeme gelecektir. İlerleyen günlerde tasarımda neler olabileceğini öğrenebiliriz.

Bu arada Mac Studio’nun en üst versiyonunda M3 Ultra işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Fakat başka bir raporda M3 Ultra yerine M4 Ultra’nın kullanılacağı belirtildi. Görünüşe göre Mac Studio ve Mac Pro aynı iPad Pro serisi gibi iki yıllık yenileme döngüsüne girdi.

mac studio

Apple bir yandan da M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac’i tanıtmak için de hazırlık yapıyor. Rivayet edilene göre Cupertino merkezli şirket 28 Ekim’de sanal etkinlik gerçekleştirecek ve M4’lü ilk Mac modellerini tanıtacak. iPad mini 7 de duyurulabilir. Ancak iPad mini 7 konusu biraz şüpheli. Çünkü bazı dedikodularda yeni iPad mini’nin gelecek sene bahar aylarında açıklanabileceği iddia edildi.

Yeni Mac mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ama daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

Apple iPhone 16 Üretiminde Kesintiye Gitti