Apple’da Bir Dönem Sona Eriyor

Apple büyük karar aldı

Apple’ın üst yönetiminde önemli bir değişiklik olacak. Yıllardır şirkette bulunan bir isim görevinden ayrılmaya hazırlanıyor. Yerine gelecek kişi de belli oldu.

Apple‘ın üst kademe yöneticilerinden biri olan Dan Rosckes yakın zamanda görevinden ayrılacak ve emekli olacak. Rosckes, şirketin satın almadan sorumlu küresel başkan yardımcısı pozisyonunda bulunuyor. Cupertino’lu firmanın her yıl yüz milyonlarca cihaz sevk ettiğini göz önüne alırsak, doğru bileşenleri ve tedarikçi anlaşmalarını yapmak şirketin operasyonları için kritik öneme sahip. Bu sorumluluk Apple’ın satın alma organizasyonuna düşüyor. Dan Rosckes uzun yıllar boyunca ön saflarda yer aldı ve 2022’de Tony Blevins’in ayrılmasıyla Apple’ın tek satın alma müdürü oldu. Rosckes’ın yerini ise yardımcısı David Tom devralacak.

apple

Satın alma ve sevkiyatlardan bahsetmişken ne yazık ki Apple için bazı işler pek iyi gitmiyor. 2024 sonuna kadar 10 milyon yeni iPad Pro’nun sevk edilmesi bekleniyordu. Ancak pazar araştırma firması Display Supply Chain Consultants (DSCC) son analiz raporunda sevkiyatın 6.7 milyon olacağını belirtti. Sevkiyatın düşmesi ise talebin azaldığını ortaya koyuyor. Diğer bir deyişle tüketiciler yeni iPad Pro’lara pek ilgi göstermedi.

DSCC’den tanıdık bir isim olan ekran analisti Ross Young, 11 inç’lik modelin sevkiyatının bir önceki çeyreğe kıyasla 3. çeyrekte %40, 4. çeyrekte de %30 daha azalacağını söyledi. 13 inç’lik model ise daha sert düşüş yaşayacak. Young, 13 inç’lik tabletin 3. çeyrekte %50, 4. çeyrekte %90’ın üzerinde düşüşle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Yeni iPad Pro’lar neden düşük talep gördü? 11 inç’lik model 999 dolar, 13 inç’lik olan da 1299 dolardan başlayan fiyatlara sahip. Yüksek fiyat, tabletleri akıllı telefonlar ya da bilgisayarlar için tamamlayıcı bir cihaz olarak gören potansiyel tüketicilerin caydırıyor olabilir. Bu bağlamda M4 işlemcisinin ve gelişmiş OLED ekran teknolojisinin de tüketiciler üzerinde etkileyici olmadığını söyleyebiliriz.

M4’lü Mac mini’nin Yeni Bir Özelliği Belli Oldu