M3 işlemci ile güçlendirilecek MacBook Air 13 ve Air 15’den haberler var

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Apple’ın merakla beklenen yeni bilgisayar modelleri MacBook Air 13 ve MacBook Air 15’den çok önemli haberler var.

M3 işlemci ile güçlendirilecek MacBook Air 13 ve Air 15’den haberler var. Apple’ın yeni MacBook Air modelleri üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu ve şimdi nihayet bu dizüstü bilgisayarların muhtemel lansman zamanı hakkında bilgi sahibi olduk. Bloomberg’dan Mark Gurman’a göre, Cupertino merkezli teknoloji devi, yeni MacBook Air 13 inç ve 15 inç modellerini Haziran ayında WWDC’de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Apple'ı M2 MacBook Pro'ları önümüzdeki Mart'ta gelebilir

Geçen yıl WWDC’de Apple M2 yongası ve onunla çalışan MacBook Air modelleri duyurulmuştu, bu yüzden şirketin yeni M3 yongası ve MacBook Air modellerini bu yılki WWDC’de piyasaya sürmesi sürpriz olmayacaktır.

MacBook Air

M3 işlemci ile güçlendirilecek MacBook Air 13 ve Air 15’den haberler var

9to5Mac’ten gelen bir rapor, henüz duyurulmamış M3 yongası ile çalışan J513 kod adlı 13 inç MacBook Air’in zaten geliştirildiğini ve piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Şirket ayrıca, M3 işlemci tarafından desteklenen J515 kod adlı 15 inç MacBook Air modelini de piyasaya sürecek.

Daha önce M2 ve M2 Pro yongalarıyla çalışan MacBook Air 15 inç modelinin Nisan ayında piyasaya sürüleceği yönünde raporlar vardı, ancak yeni raporlar böyle bir model olmayacağını gösteriyor. Görünüşe göre 15 inç MacBook Air, 8 çekirdekli bir işlemci ile benzer şekilde, giriş seviyesi M3 yonga ile gelecek.

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Yeni MacBook Air modelleri için M3 Pro gibi daha güçlü yonga versiyonları olacağına dair bir kanıt da yok. MacBook Air’in yanı sıra, şirketin M3 yonga tarafından desteklenen güncellenmiş bir 13 inç MacBook Pro modelini de piyasaya sürmesi bekleniyor.

iPhone 16 Pro’da ekran altı Face ID özelliği olmayacak!