Nintendo Switch Call of Duty için ilk sırada!

Call of Duty: Modern Warfare II için şaşırtan duyuru!

Activision Blizzard’ı bünyesine katmak istediği için rakiplerinin yoğun eleştirilerine maruz kalan Microsoft, kaleyi içeriden fethetmek istiyor.

Nintendo Switch Call of Duty için ilk sırada! Microsoft, geçtiğimiz günlerde Call of Duty oyunlarının Nintendo Switch’e nasıl getirileceği konusunda UK’s Competition and Markets Authority’ye (CMA) bir açıklama yaptı. Teknoloji devi, Activision Blizzard ile imzaladığı 10 yıllık anlaşmayla Call of Duty oyunlarının Nintendo kullanıcılarına Xbox oyuncularıyla eşdeğer şekilde sunulacağını duyurmuştu. Yaptığı açıklamada, Warzone ve Modern Warfare II gibi oyunların Switch’e getirilebileceğine dair argümanlarından iki ana noktayı oluşturdu.

Nintendo satışları geçen yılki karantinalar sebebiyle darbe aldı

Öncelikle, Microsoft, Warzone’un motorunun, 2015 yılından bu yana piyasada olan Xbox One ve 2015’ten bu yana çıkan PC GPU’ları gibi daha düşük performans özelliklerine sahip cihazlarda çalışacak şekilde optimize edildiğini iddia ediyor. İkinci olarak, Microsoft, Switch gibi farklı cihazlarda oyun performansını optimize etme konusunda başarılı olan Apex Legends, Doom Eternal ve Fortnite gibi oyunları örnek göstererek Activision’ın oyun performansını optimize etme konusunda tecrübeli olduğunu belirtiyor.

Doom Eternal Nintendo Switch incelemesi

Nintendo Switch Call of Duty için ilk sırada!

Sony, Microsoft’ın Activision Blizzard’ı satın almasına karşı çıkıyor ve Call of Duty’nin PlayStation’da zarar göreceği endişelerini dile getiriyor. Microsoft, Call of Duty için Sony’ye 10 yıllık bir anlaşma önermiş olsa da, Sony henüz bu öneriyi kabul etmedi.

Nintendo Switch 11.0.0

Microsoft’ın önerdiği Activision Blizzard’ın satın alımı, düzenleyicilerin endişelerini arttırdı ve CMA, kararını 26 Nisan’a kadar verecek. Sony ve FTC’nin ABD’deki itirazlarına rağmen, Microsoft’ın Call of Duty ve diğer oyunları Nintendo ve GeForce Now platformlarına getirme konusunda anlaşmaya varmasıyla Avrupa Birliği birleşmeyi onaylayacak gibi görünüyor. CMA, incelemesi için oldukça fazla belge ve bilgiye sahip olduğundan, kararını vermeden önce birçok faktörü dikkate alması gerekecek.

Yeni Daredevil dizisinde Punisher da olacak