iPhone 16 Pro’da ekran altı Face ID özelliği olmayacak!

iphone 16 pro

Apple ürünleri konusunda sağlam bir geçmişe sahip olan Ross Young, yine ilginç bir yorumda bulundu. Young’a göre ekran altında Face ID özelliği 2025’ten önce gelmeyecek. Ünlü danışmanın açıklaması daha önceki iPhone 16 Pro dedikodularıyla da çelişiyor. İşte detaylar…

Ross Young daha önce yaptığı açıklamada ekran altı Face ID’ye sahip ilk iPhone’un 2024’te çıkacağını söylemişti. Fakat Young, Apple’ın sensör sorunlarıyla karşılaştığını ve bunun ertelemeye neden olduğunu belirtti. Son açıklamaya göre ekran altına konumlandırılmış Face ID’yi en erken 2025’te göreceğiz. Eğer Young’ın dedikleri doğruysa, iPhone 17 Pro ve Pro Max modelleri ekran altında Face ID’le gelebilir.

Geçtiğimiz haftalarda Güney Kore medyasında iPhone 16 Pro ve Pro Max’in ekran altı Face ID özelliğiyle geleceği belirtilmişti. The Elec tarafından paylaşılan bu rapor ve Young’ın yeni açıklaması zıt yönde.

iphone 16 pro

Şubat ayında sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda, iPhone 16 Pro’nun ekran altı Face ID dışında, ekrana entegre edilmiş Touch ID’ye de sahip olacağı ileri sürüldü. Raporda Face ID kamerasının kullanılmadığı zamanlarda ekran altında görünmeyeceği ve Touch ID’nin ise ekranın alt kısmında yer alacağı belirtildi. İsimsiz kaynaklar teknoloji devinin şimdiye kadar birinde sadece ekran altı Face ID olan, birinde ise hem Face ID hem de Touch ID olan iki tane prototip geliştirdiğini, ancak bazı verim problemleriyle karşılaştığını da söyledi.

Apple’ın ekran altı Face ID yani kamera ve yüz tanıma sistemini benimseyip, gelecek iPhone’larda standart olarak kullanacağı farklı birçok kaynak tarafından gündeme getirildi.

Amerika TikTok’u yasaklamaya bir adım daha yaklaştı