BioShock filmi oyuna sadık kalacak

Bioshock filmi

Netflix’in Bioshock filmi momentum kazanmaya başladı. Heyecanla beklenen filmin yönetmeni ve senaristi belli oldu.

2K Games tarafından geliştirilen ve ilk oyunu 2007 yılında yayınlanan Bioshock serisi, oyun dünyasının en çok övgü toplayan, en başarılı serileri arasında yer alıyor. BioShock serisi özellikle hikayesiyle dikkat çektiği için çıktığı günden beri sinemaya uyarlanmaya en uygun oyunlar arasında sayılıyor.

Hollywood da bu durumun farkında olduğu için yıllardır bir Bioshock filmi çekilmesi gündemde. Ancak farklı dönemlerde farklı stüdyolar tarafından bu konuda yapılan girişimlere rağmen bu projelerin hiçbirinin sonu getirilemedi. Neyse ki Hollywood BioShock’u filme uyarlama konusundaki ısrarından vazgeçmedi ve epey geç de olsa BioShock filmi için somut adımlar atılmaya başlandı.

Hatırlarsanız ağustos ayında Netflix, BioShock filmi için hazırlıkların hız kazandığını açıklamış, bununla da kalmayıp filmin yönetmenini ve senaristini duyurmuştu. Netflix tarafından seçilen bu yönetmen olan Francis Lawrence (I am Legend, Constantine, The Hunger Games), merakla beklenen film hakkında sevindirici açıklamalarda bulundu.

BioShock Remastered 2

Daha önce Logan ve Blade Runner 2049 gibi beğeni kazanmış filmlerin senaryosunu yazan, Oscar adayı senarist Michael Green’in senaryosunu yazdığı BioShock filmi hakkında konuşan Francis Lawrence, filmin oyuna sadık kalacağını söyleyerek BioShock hayranlarını sevindirecek bir açıklamaya imza attı.

Netflix’in kendilerine herhangi bir dayatmada bulunmadığını söyleyen Lawrence, bu yüzden senarist ekibiyle birlikte istedikleri gibi bir film çıkardıklarını belirtti. Bu ekibin istediği şeyin de oyna sadık kalan bir uyarlama olduğunu ekledi. Ayrıca BioShock serisinin yaratıcısı olan Ken Levine ile de temas halinde olduklarını söyledi. Levine’in de doğrudan projeye dahil olması serinin hayranlarını memnun edecektir. Görünüşe bakılırsa geç de olsa beklediğimiz tarzda bir BioShock uyarlamasına kavuşacağız.

Elon Musk kendisini eleştirenleri kovuyor