Daimler AG, Tesla’ya adeta gözdağı verdi!

Daimler AG

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors, son günlerde Daimler AG gibi Avrupalı rakiplerinden gelen haberlerle sarsıldı. İşte detaylar.

2021 yılında elektrikli otomobil piyasasında Tesla’yı tahtından edeceği öngörülen Alman otomotiv devi Daimler AG, bu hafta içinde Stockholm’da gerçekleştirilen bir etkinlik EQ elektrikli otomobil ailesinin ilk üyesi olan EQC SUV’u tanıttı.

Modeli bizzat kendisi tanıtan Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche, kısa vadede elektrikli otomobillere 12 milyar dolar yatırım yapılacağını ve bunun devamının geleceğini açıkladı. Öte yandan Zetsche, Mercedes-Benz modellerinde kullanılacak elektrik bataryalarının üretilmesi için dünya çapındaki sekiz farklı batarya üretim tesisine 1 milyar avro yatırım taahhüdü verdi.

Elektrikli otomobillerin otomotiv endüstrisinin geleceği konumunda olduğunu çok iyi bilen Daimler AG, deyim yerindeyse kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor. Bu durumu “Elektrikli arabalar konusunda bir seçim şansımız ve alternatifimiz yok. Hepimiz işin içine giriyoruz. Şimdi yeni başlıyor” şeklinde özetleyen Dieter Zetsche gelecekteki şiddetli rekabetin sinyallerini verdi.

Tesla elektrikli otomobiller konusunda öncü olabilir. Ancak Daimler AG basamakları hızlı tırmanıyor!

Tesla, elektrikli otomobillerde başarısını ne yazık ki ABD dışına taşıyamadı. Avrupa ve Asya gibi küresel pazarlara doğru genişleyemedi. Şimdi ise kendi evinde Avrupalı rakipleri tarafından tehdit ediliyor.

Amerikan otomotiv devi son bir haftada Avrupa’dan gelen haberlerle sarsıldı. Mercedes-Benz EQC SUV’un dünya prömiyeri ve Audi e-tron’un üretim hattına girdiği haberlerinden sonra Tesla’nın borsadaki hisseleri Mayıs ayından sonraki en düşük değerini gördü ve 279 dolar seviyesine kadar geriledi.

Mercedes-Benz EQC SUV’un dünya prömiyeri Stockholm’da gerçekleştirildi!

Daimler AG