Lords of the Fallen performans sorunlarıyla saç baş yolduruyor

123 15

Lords of the Fallen oyuncular tarafından bolca konuşuluyor. Fakat bu konuşmalar yapımın içeriği hakkında değil, yerlerde sürünen performansıyla ilgili.

Lords of the Fallen birkaç gün önce çıktı ve oyuncuların ilk tepkileri olumsuz oldu. Yapım Souls türünde bir oyun olmasına rağmen türe göre eleştirilecek oynanış mekaniklerine sahip. Fakat oyuncular asıl performanstan şikayetçi. İşin daha kötü yanı bu durum PC, PS5, Xbox Series X/S fark etmeden tüm platformlar için geçerli.

Oyunun Steam’deki incelemeleri başlarda olumsuzdu sonra karışık seviyesine yükseldi. Yine de kullanıcılar çökmeler, takılmalar, FPS düşüşü yaşadığını belirtiyor. Geliştirici Hexworks, oyunculara grafik ayarlarını otomatik belirlenmiş şekilde bırakmalarını tavsiye etti. Bu durum biraz garip karşılandı.

lords of the fallen

Lords of the Fallen PS5’te pek çökmüyor ancak oyun 60 FPS’ye kitlenmiyor. Boss dövüşlerinde belirli takılmalar olması, kaplamaların yüklenmemesi veya yüklemenin uzun sürmesi, performansın bazen çok iyi olup bazen iyice düşmesi PS5’te görülen problemlerden bazıları. PC ve PS5, oyunun Xbox sürümüyle karşılaştırılınca yine de iyi kalıyor diyebiliriz. Lords of the Fallen’ın Xbox sürümü performans olarak en kötüsü. Oyuncuların Reddit ve çeşitli platformlarda yazdıkları, Hexworks’ün açıklaması Xbox’la ilgili durumu ortaya koydu. Geliştirici stüdyo Xbox sürümünün ‘diğer platformlarla aynı seviyeye getirmek için’ güncelleneceğini söyledi.

Hexworks elini çabuk tutup birkaç tane yama çıkardı. Halen şikayetler devam ediyor. Oyunun Xbox sürümünün PC ve PS5’le aynı seviyeye getirilip getirilmediği de belli değil.

İddia: iPad Air 6 yerine Apple Pencil 3 duyurulacak