LG’den Snapdragon 810’a Tam Destek

Snapdragon 810 Tanitildi

Üretim aşamasında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle tartışma konusu olan Snapdragon 810’a sahip çıkan LG, işlemcinin ısınma sorunu yaşadığını yalanladı.

Akıllı telefon pazarının bir numaralı işlemci üreticisi olan Amerika menşeli Qualcomm‘un 64 bitlik yeni işlemcisi Snapdragon 810‘dan beklentiler oldukça yüksek olsa da, üretim aşamasında yaşanan sıkıntılar işlemcinin çıkışına gölge düşürdü. Yakın zamana kadar Snapdragon 810’un aralarında Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z4 ve HTC One M9’un da yer aldığı amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılması bekleniyor olsa da, işlemcinin karşılaştığı sıkıntılar birçok telefon üreticisini farklı alternatiflere yönlendirdi.

qualcomm snapdragon 810

Başta Samsung olmak üzere çeşitli akıllı telefon üreticileri Snapdragon 810’u beklemek yerine farklı işlemcilere yönelmiş olsa da, Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics benzer bir yol izlemeyecek gibi görünüyor. Qualcomm’un yaşadığı sıkıntılara rağmen firmanın yeni işlemcisine tam destek veren LG Electronics, LG G Flex 2’den sonra yeni amiral gemisi akıllı telefonu LG G4‘te de Snapdragon 810’u kullanacak.

Qualcomm’un yeni işlemcisine güvenoyu veren LG Electronics, işlemcinin yaşadığı sorunların da abartıldığını düşünüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan LG yöneticisi Woo Ram-Chan, Snapdragon 810’un iddia edildiği ısınma sorunlarıyla karşılaşmadığını ve hatta 810’un piyasadaki en az ısınan mobil işlemcilerden biri olduğunu belirtti.

LG Electornics’in bu açıklamaları Qualcomm’u biraz olsun rahatlatacak gibi görünse de, ısınma sorunu yaşamadığı söylenen işlemcinin neden ertelendiği merak konusu oldu.

LG G4 MWC 2015’te de Tanıtılmayabilir