Snapdragon 810 İçin Alternatifler Aranıyor

Snapdragon 810 Tanitildi

Bu yılın en merak edilen akıllı telefonlarından bazılarında kullanılması beklenen Snapdragon 810’un yaşadığı sorunlar, farklı alternatifleri gündeme getirdi.

Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z4 ve HTC Hima gibi amiral gemisi akıllı telefonlarda yer verilmesi beklenen Snapdragon 810 için herşey yolunda gidiyor gibi görünürken ortaya çıkan üretim sorunları, işlemcinin geleceğini ciddi ölçüde etkileyecek gibi görünüyor. Amerikalı işlemci üreticisi Qualcomm‘un 64 bitlik yeni işlemcisinin test aşamasında ortaya çıkan aşırı ısınma problemleri, telefon üreticilerinin farklı alternatiflere yönelmesine neden oldu.

qualcomm snapdragon 810

Snapdragon 810‘un aşırı ısınma nedeniyle beklenen tarihte hazır olmayacağının ortaya çıkmasının ardından harekete geçen ilk firma Samsung oldu ve Galaxy S6’da firmanın kendi bünyesinde geliştirdiği Exynos işlemcilerden birisine yer verilebileceği ortaya çıktı. Samsung cephesinden gelen bu haberlere kısa süre sonra LG’nin de merakla beklenen LG G4 için farklı bir işlemci arayışına girdiği yönündeki iddialar katılınca Snapdragon 810 için işler iyice kötüye gitmeye başladı.

Durum böyle olunca başta Samsung ve LG Electronics gibi dev firmalar olmak üzere telefon dünyasında Snapdragon 810’un yerini alabilecek yeni bir işlemci için alternatif arayışları başladı. Qualcomm’un yeni işlemcisinin yerine tercih edilebilecek olan bu işlemcilerin başında MediaTek’in 64 bitlik sekiz çekirdekli 2.2 GHz işlemcisi MediaTek MT6795, Samsung tarafından geliştirilen 1.9 GHz sekiz çekirdekli 64 bitlik Exynos 7 Octa ve NVIDIA’nın 64 bitlik işlemcisi NVIDIA Tegra K1 Denver geliyor.

The Order: 1886’nın Yapım Aşaması Tamamlandı