Snapdragon 820 Hakkında İlk Detaylar Açıklandı

Snapdragon 820

Snapdragon 810’la yaşadığı hayal kırıklığını geride bırakmaya hazır görünen Qualcomm, yeni işlemcisi Snapdragon 820’yi MWC 2015 kapsamında tanıttı.

Akıllı telefon işlemcileri alanında önde gelen firmalar arasında yer alan Ameriakalı işlemci üreticisi Qualcomm‘un 64 bitlik yeni işlemcisi Snapdragon 810‘la bu yıla damgasını vurması beklenmiş olsa da, işlemcinin üretim aşamasında yaşanan sıkıntılar Qualcomm’un ciddi sıkıntılarla karşılaşmasına neden oldu. Snapdragon 810’un test aşamasında aşırı ısınma sorunlarının görülmesinin ardından işlemcinin çıkışını ertelemek zorunda kalan Qualcomm, başta Samsung olmak üzere birçok önemli firmanın desteğini kaybetti ve bu yıl piyasaya sürülen amiral gemisi akıllı telefonlarda kendi işlemcisinin kullanılması şansını büyük ölçüde kaybetti.

Snapdragon_820

Snapdragon 810‘un üretim aşamasında yaşanan sorunlar geçtiğimiz haftalarda giderilmiş olsa da, birçok firma şimdiden farklı alternatiflere yönelde ve sonuçta işlemciyi kullanan tek önemli telefon LG G Flex 2 oldu. Bu başarısız başlangıcın ardından Snapdragon 810’u kurtarmak için uğraşmak yerine temiz bir sayfa açmayı tercih eden Qualcomm, yeni işlemcisi Snapdragon 820’yi Mobile World Congress 2015 kapsamında resmi olarak tanıttı.

Qualcomm tarafından geliştirilen 64 bitlik Kyro çekirdeği kullanan ilk işlemci olan Snapdragon 820, oldukça etkileyici bir işlemci olacak gibi görünüyor. Yeni işlemcinin en önemli özelliği ise Zeroth adını taşıyan yapay zeka platformu olacak. Öğrenen makine fikri üzerinden geliştirilen Zeroth, Snapdragon 820’yi kullanan telefonların kullanıcıların alışkanlıklarına göre adapte olmasını sağlayacak.

Acer Liquid M220 Resmi Olarak Tanıtıldı