LG Electronics Kendi İşlemcisini Geliştiriyor

LG G4

Snapdragon 810’un üretiminde yaşanan sıkıntılar yüzünden LG G4’ü ertelemek zorunda kalan LG Electronics kendi işlemcisini üretmek için harekete geçti.

Bu yıl piyasaya sürülecek olan birçok amiral gemisi akıllı telefonda kullanılması beklenen Snapdragon 810 işlemcinin yapım aşamasında yaşanan sorunlar işlemcinin çıkışını erteledi ve böylece merakla beklenen birçok akıllı telefonun da gecikmesine neden oldu. Qualcomm’un yapım aşamasında yaşanan sorunları gidermesiyle birlikte Snapdragon 810 kullanıclarla buluşmaya hazır hale gelmiş olsa da, yaşanan bu gecikme birçok akıllı telefon üreticisini alternatif arayışına soktu.

LG_G4

Snapdragon 810‘un gecikmesi yüzünden yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S6’nın çıkış tarihini ertelemek zorunda kalan Samsung’un işlemci üretimine önemli yatırımlar yapmasının ardından şimdi de LG Electronics kendi işlemcilerini geliştirmek için harekete geçti.

Son dönemde yaşanan bu zorlu süreçte Qualcomm’un arkasında duran firmaların başında gelen Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, bu duruşuna rağmen gerekli adımları atmaktan da geri kalmadı. Snapdragon 810’un gecikmesi nedeniyle LG G4’ü önümüzdeki ay düzenlenecek olan MWC 2015’e yetiştiremeyen LG, Snapdragon 810’a rakip olabilecek sekiz çekirdekli bir işlemciyi kendi bünyesinde geliştirmek için harekete geçti.

Üstelik bu yeni işlemcinin LG Electornics tarafından daha önce gelilştirilen ve LG G3 Screen olmak üzere firmanın bazı telefonlarında kullanılan NUCLUN işlemcilerden de olmayacağı ve yeni bir teknoloji kullanılarak geliştirileceği söyleniyor.

Microsoft Kullanıcıları Kıskanç Çıktı