Snapdragon 810 Aşırı Isınma Sorununu Çözdü

Snapdragon 810 Tanitildi

Test aşamasında karşılaşılan aşırı ısınma sorunu nedeniyle seri üretimi ertelenen Snapdragon 810’un üretim aşamasında yaşanan sorunlar sonunda giderildi.

Akıllı telefon pazarının en önemli işlemci üreticisi olan Amerikalı teknoloji firması Qualcomm‘un sekiz çekirdekli yeni işlemcisi Snapdragon 810‘un 2015 yılına damgasını vurması beklenmiş olsa da, işlemcinin üretim aşamasında yaşanan sıkıntılar Qualcomm’u zor durumda bıraktı. Aralarında Samsug Galaxy S6, HTC One M9, LG G4 ve Sony Xperia Z4’ün de yer aldığı birçok amiral gemisi akıllı telefonda kullanılması beklenen Snapdragon 810’un test aşamasında aşırı ısınma sorunlarıyla karşılaşması, merakla beklenen bu telefonların birçoğunun ertelenmesine neden oldu.

qualcomm snapdragon 810

Amiral gemisi akıllı telefonlarının çıkışını ertelemek istemeyen teknoloji devlerinin farklı işlemci alternatiflerine yönelmesi Qualcomm‘un önemli destekçilerini kaybetmesine neden olurken, Qualcomm’un bu durumu gidermek için yaptığı müdahaleler de firmanın LG Electronics’le mahkemelik olmasına neden oldu.

Qualcomm’u oldukça zor durumda bırakan Snapdragon 810‘un ne zaman hazır olacağı tartışılmaya devam ederken, işlemcinin üretiminden sorumlu olan TSMC’den gelen bilgiler duruma açıklık getirdi. TSMC’ye yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler Snapdragon 810’un yaşadığı aşırı ısınma sorununun nihayet giderildiğini ve Mart ayından itibaren işlemcinin seri üretimine başlanacağını gösterdi.

Öte yandan Snapdragon 810‘un yaşadığı bu sorunlar nedeniyle bir süredir bu işlemci üzerinde yoğunlaşan Qualcomm’un ısınma sorununu gidermesiyle birlikte yeni işlemcisi Snapdragon 820 üzerinde çalışmalara başladığı söyleniyor.

Apple’ın İlk Android Uygulaması Beats Olacak