Galaxy S6 Snapdragon 810’u Kullanmayacak

Snapdragon 810 Tanitildi

Samsung’a yakın kaynaklardan gelen yeni bilgiler, firmanın yeni amiral gemisi akıllı telefonunda Snapdragon 810 işlemci kullanmaktan vazgeçtiğini gösterdi.

Özellikle akıllı telefon işlemcileri konusunda rakip tanımayan Amerikalı işlemci üreticisi Qualcomm‘un 64 bitlik yeni işlemcisi Snapdragon 810 telefon üreticileri tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da, üretim aşamasında yaşanan sıkıntılar işlemcinin çıkışına gölge düşürdü. Aralarında LG G4, Samsung Galaxy S6 ve Sony Xperia Z4’ün de bulunduğu amiral gemisi akıllı telefonlarda yer verilmesi beklenen Snapdragon 810, yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle bazı ortaklarını kaybedecek gibi görünüyor.

qualcomm snapdragon 810

Snapdragon 810‘un test aşamasında fark edilen sorunlar nedeniyle işlemcinin çıkışında yaşanan gecikme birçok merak edilen akıllı telefonunun çıkış tarihini geciktirirken, bu gecikmeden rahatsız olan Samsung gibi firmalar çareyi başka işlemcilere yönelmekte buldular. Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘a yakın kaynaklara göre Qualcomm’un yeni işlemcisinde yaşadığı sıkıntılar yüzünden yeni telefonunu bekletmek istemeyen firma, Samsung Galaxy S6’da farklı bir işlemci kullanmaya karar verdi. Samsung’un yeni amiral gemisinde kullanacağı yeni işlemcinin ise kendi bünyesine geliştirdiği Exynos işlemcilerden biri olacağı söyleniyor.

Samsung‘un Qualcomm’un yeni işlemcisini beklemek yerine farklı alternatiflere yönelmesi Qualcomm için ciddi bir kayıp olarak değerlendirilirken, diğer telefon üreticilerinin de benzer bir yol izleyip izlemeyeceği merak konusu oldu. Şu ana kadar Snapdragon 810 işlemciyi kullanacağı kesinleşen telefonlar geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi Note Pro ve LG G Flex 2 oldu.

Windows Phone 10 Beklenenden Önce Gelebilir