LG G7 tasarımı için nabız yokluyor

lg

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan LG şu aralar yeni amiral gemisi modeli G7’ye yoğunlaşmış durumda. Normal şartlar altında LG G7 geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacaktı. Fakat etkinlikten hemen önce Güney Koreli teknoloji devi, her sene yeni bir üst segment modelin çıkmasının pek de verimli olmadığını savunmuş ve yeni özellikler olmadan model güncellemenin anlamsız olduğunu açıklamıştı.

LG G7 tasarımı hala netleşmiş değil

Geçtiğimiz sene G6 ve V30 modelleriyle üst segment müşterine hitap eden LG, Full Vision ismini verdiği yeni bir ekran teknolojisi kullanmıştı. İnce çerçevelere sahip bu ekran teknolojisi yine de ekran/gövde oranı söz konusu olduğunda rakiplerinin gerisinde kalıyordu. Bu durumu göz ardı etmeyen LG, yeni amiral gemisi modellerinde farklı bir tasarım dili kullanmaya karar verdi.

Her ne kadar geçtiğimiz MWC’de LG G7 resmi olarak tanıtılmamış olsa da kapalı kapılar ardında bu modelin tanıtıldığı ve G7’nin de çentikli bir tasarıma sahip olduğu iddia edilmişti.

Zaten son dönemde iPhone X tarzı çentikli telefonlara alıştık. Fakat yine de kullanıcıların çentik konusunda hala tereddütleri var. Keza birçok kullanıcı çentiğin simetriyi bozduğunu ve telefonun tasarımını bozduğunu iddia ediyor.

Bu iddiaları araştırmak isteyen LG, şu aralar Reddit gibi sosyal medya platformlarında kullanıcıların çentikler konusunda düşüncelerini araştırıyor. Öyle görünüyor ki hala G7’nin tasarım çizgisi netleşmiş değil.

iOS 11.3 yayınlandı. İşte özellikleri