LG G7 yepyeni bir ekran teknolojisiyle geliyor

lg g7 5

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan LG, Mayıs ayının ilk haftasında yeni amiral gemisi modelini tanıtacak. Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’ni es geçerek şirket içi sebeplerden ötürü G7’nin çıkışını biraz geciktiren Güney Koreli şirket, yeni üst segment cihazını eşsiz özelliklerle donatmak gayretinde. Sızdırılan bilgilere göre LG G7 yepyeni bir ekran teknolojisiyle gelecek.

LG G7 şimdiye kadar ki en parlak ekrana sahip olacak

Kısa süre önce Apple, Samsung ve LG’nin microLED olarak isimlendirilen yeni bir ekran teknolojisi üzerine çalışmalar yürüttüğüne dair bazı haberler vardı. Nitekim bu haberlerden sonra, LG’nin yeni amiral gemisi modelinde de microLED teknolojisini kullanabileceği belirtilmişti. Fakat LG bunun yerine daha farklı bir ekran teknolojisi kullanmayı tercih etti.

Önümüzdeki hafta tanıtılması beklenilen LG G7 ThinQ modelinde süper parlak QHD+ ekran kullanılacağı belirtiliyor. 3120 x 1440 piksel çözünürlüğünde, 19.5:9 en boy oranına sahip ekranın boyutu ise 6.1 inç olacak. Çentikli bir tasarımla karşımıza çıkacak olan G7’nin süper parlak ekranı DCI-P3 renk alanının tamamını kapsayacak. Bununla birlikte ayarlar menüsünde otomatik, eko, sinema, spor, oyun ve uzman gibi çeşitli renk modları bulunacak. Kullanıcılar aynı televizyonda olduğu gibi G7’de de ekran renk modunu kendileri belirleyebilecekler.

LCD temelli bir ekran teknolojisinin kullanıldığı G7’nin nasıl bir satış başarısı göstereceği ise şimdiden merak konusu. Bekleyip göreceğiz.

OnePlus 6 tanıtım tarihi kesinleşti