Tesla, 123 bin aracını geri çağırıyor

tesla model s

Otomotiv dünyasının önde gelen üreticilerinden biri olan Tesla, direksiyon probleminden dolayı 123 bin Model S sedan aracını geri çağırdığını açıkladı. Ortaya çıkan sorun Nisan 2016 öncesi üretilen araçlar dahilinde bulunuyor.

Amerika merkezli elektrikli otomobil dünyasının önde gelen oyuncularından biri olan Tesla, son zamanlarda sorunlar yaşamaya devam ediyor. Şirket tarafından Perşembe günü yaptığı açıklamada dünya çapında 100 binin üzerinde Model S sedanı direksiyon probleminden dolayı geri çağıracağını açıkladı.

Tesla müşterilerine bir eposta göndererek bu sorunun başka araçlarını etkilemediğini ve durumun ileriye dönük bir bakım hareketi olduğunu ifade etti. Tesla, Nisan 2016’dan önce üretilmiş olan 123 bin Model S sedan aracında bu sorunun ortaya çıktığını vurguladı. Bunun yanında ortaya çıkmış olan bu sorundan dolayı hiçbir kaza durumunun kayda geçmediği açıklandı.

Yapılan duyuruya göre direksiyonun cıvata dişlerinde oldukça fazla aşınmanın oluştuğunu, bu sorunun daha çok soğuk hava koşullarındaki tuzlanan yollarda ortaya çıktığı belirtildi. Yaşanan problemden dolayı direksiyon hakimiyetinde sorun olmadığını, yalnızca düşük hız anlarında ve park durumunda sürücüleri zorlayabileceğine vurgu yapıldı.

Son olarak Tesla, kullanıcılarına eğer araçlarından bir sorun yaşamadılarsa kullanmaya devam etmeleri yönünde bir tavsiyede bulunmayı da ihmal etmedi. Ortaya çıkmış olan bu durum Tesla açısında  çok yeni sayılmaz. Yakın zamanda hatırlanacağı üzere 90 bin Model S emniyet kemeri sorunundan dolayı geri çağrılmıştı.

iOS 11.3 güncellemesi yayınlandı. Peki neler getirdi?