LG akıllı telefon sektöründen neden çekildi?

LG mobil telefon işinden resmi olarak çekildiğini duyurdu

Akıllı telefon piyasasındaki dev isimlerden biri olan LG pazardan çekildiğini açıkladı. Peki ama neden? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bir dönem akıllı telefon pazarında zirveye oynayan isimlerden biri olan LG’nin sektördeki üretim bandını durduracağını açıklaması teknoloji tutkunlarında şok etkisi yarattı. Peki ne oldu da Güney Koreli teknoloji devi böyle bir karar aldı.

Aslında bu karar pek de yeni alınmış sayılmaz. Zaten uzun bir süredir LG’nin sektörden çekileceğine dair pek çok iddia ortaya atılıyordu. Bu iddiaların temel kaynağı ise LG’nin mobil bölümünün sürekli zarar açıklamasıydı.

Güney Koreli şirket son dönemde bazı hamleler yapmış olsa da bu pazarda daha fazla barınamayacağını anladı. Böylece HTC ve Sony’nin ardından bir dev daha pazardan göçüp gitmiş oldu.

LG akıllı telefon sektöründen neden çekildi?

LG’nin satışlarının bu kadar düşmesinde en büyük pay sahibi ise Çinli üreticiler diyebiliriz. Çinli akıllı telefon üreticilerinin Avrupa ve ABD pazarına açılması, LG, HTC ve Sony gibi isimlerin işini zorlaştırdı. Sonuç olarak katı fiyat politikasından vazgeçmeyen Güney Koreli şirket, pazardaki benzer politikalara sahip diğer isimler gibi beyaz bayrak çekmek zorunda kaldı.

Zaten LG son dönemde özellikle küresel pazarda yokları oynuyordu. Son dönemde kaç kişinin elinde LG logosu taşıyan bir akıllı telefon gördünüz? Bu sorunun yanıtı bile LG’nin bu pazardan neden çekildiğine net bir cevap olacaktır.

Redmi 20X fiyatı ve temel özellikleri ortaya çıktı