Ekran kartı fiyatları artmaya devam ediyor

ekran kartı 1

Ethereum’daki yükseliş ekran kartlarına olan talebi arttırdı. Zaten yüksek olan ekran kartı fiyatları, ETH’deki yükseliş sonrasında daha da arttı. İşte konunun detayları.

2021 ile birlikte trend olan başlıklardan birisi de kripto paralar. Kripto para denildiğinde akla iki şey geliyor. Birincisi borsada al-sat yapanlar, ikincisi de madencilik ile birşeyler kazanmaya çalışanlar.

Madencilik geliri ekran kartı sayısı ile doğru orantılı olduğu için pek çok kişi ekran kartlarına hücum etmiş durumda. Hali hazırda ekran kartı fiyatları hatırı sayılır derecede arttı. Buna istinaden ekran kartı fiyatlarıyla birlikte rig kurulumunda kullanılan malzemelerin fiyatlarında da önemli artışlar gerçekleşti.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Yani ekran kartı fiyatlarına. Nisan ayına girmemizle birlikte ETH fiyatı daha da yükseldi. ETH fiyatı yükselince, ekran kartlarının fiyatları da arttı. Şimdi kendi kendinize şu soruyu yöneltebilirsiniz. Piyasada ekran kartı yokken fiyatlar nasıl artıyor?

Ekran kartı fiyatları artmaya devam ediyor

Aslında cevabı basit. Piyasadaki ikinci el ekran kartlarının fiyatları arttı. Örneğin geçtiğimiz ay RX 570 serisi bir kart 4000 TL civarında fiyatlardan satılırken bu ay fiyat etiketi 6000 TL’yi buldu. Muhtemelen önümüzdeki süreçte bu etiketler artmaya devam edecek.

Zira bazı uzmanlar ETH fiyatının yılsonuna kadar çok daha fazla olacağını söylüyorlar. Eğer bu gerçekleşirse, ekran kartı fiyatlarının da artmasını bekleyebiliriz.

Uzman kripto para yorumcusu 5 alt coin tavsiyesinde bulundu! İşte detaylar