LG Mobile, 5G ile birlikte gelirlerini arttırmayı planlıyor

lg mobile

LG Mobile, 5G ile birlikte akıllı telefon pazarındaki payını arttırmayı amaçlıyor. Güney Koreli teknoloji devinin öncelikli hedefi ise zarardan kurtulup, kar etmeye başlamak.

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet mevcut. Özellikle Android kökenli cihazlar arasındaki rekabetin, daha sert olduğu da inkar edilemez bir gerçek. Hal böyle olunca, sektörde tutunmak da zorlaşıyor. Zira Microsoft gibi bir dev bile, sektördeki rekabete yenik düşerek, köşesine çekilme kararı almıştı.

LG Mobile’ın son umudu 5G

Son dönemde Çinli akıllı telefon üreticilerinin global pazara yayılma çabası, LG, Samsung, Sony ve HTC gibi köklü üreticileri zor duruma sokmaya başladı. Öyle ki LG Mobile sadece 2018 yılında 400 milyon dolarlık zarar açıkladı.

Fakat LG Mobile yetkilileri, bu durumun düzeleceğine inanıyorlar. Güney Koreli şirketin yetkili isimlerine göre, LG’nin önümüzdeki dönemde satışa sunacağı üst segment modeli, 5G teknolojisine sahip ilk akıllı telefonlardan biri olacak. Dolayısıyla bu durumun bir avantaja dönüşeceği ve LG’nin akıllı telefon pazarındaki payını arttıracağı düşünülüyor.

LG Mobile cephesi böyle düşünse de Huawei, Xiaomi ve ZTE gibi agresif fiyat politikasına sahip üreticilerin de 5G üzerine ciddi çalışmalar yürüttüğünü unutmamak gerekiyor.

LG genel olarak fiyat politikası konusunda başarılı bir şirket değil. Dolayısıyla bu alanda Çinli üreticilerle rekabet etmesi pek mümkün görünmüyor. LGnin mobil bölümü umutlarını 5G’ye bağlamış olsa da işler beklenildiği gibi gitmeyebilir.

Anahtarlık boyutunda telefon! Google Pixel Mini