LG İkinci Çeyrekte 14.5 Milyon Akıllı Telefon Satmış

lg logo

LG’nin açıkladığı ikinci çeyrek sonuçları arasında akıllı telefonların payı dikkat çekiyor. 

LG Electronics 2014 finansal yılının 2. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Verilere baktığımızda Güney Koreli teknoloji devinin oldukça başarılı bir dönem geçirdiğini söyleyebiliriz.

 

gsmarena_001

 

LG’nin 2014 yılı ikinci çeyreği için açıkladığı net kar 399.8 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin faaliyet karı ise 588.5 milyon dolar. Bu rakamlara bakarak öncelikle şirketin karını bir önceki yıl aynı döneme göre  %26.5 arttırdığını görüyoruz. Denetlenmemiş ikinci çeyrek kazanç rakamlarına göre ise Güney Koreli dev şirket 14.93 milyar dolar gelir elde etmiş. Bu da bir önceki çeyreğe göre %7.7 artış anlamına geliyor.

LG’nin mobil cihazlar bölümünden gelen açıklamaya göre 2014 yılının 2. çeyreğinde toplamda 14.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapılmış. Bu rakam bir önceki yıl aynı dönem sevk edilen akıllı telefon sayısından %20 daha fazla olması ile dikkat çekiyor. LG’nin sevk ettiği cihazlar arasında LTE teknolojisine sahip olan cihazlarda önemli bir sayıya sahip.

LG’nin akıllı telefon satışından elde ettiği gelirlere baktığımızda ise;  2014 ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışından elde edilen gelirin bir önceki yıl aynı döneme göre %16 daha fazla olduğunu görüyoruz. LG’nin akıllı telefon satışından ikinci çeyrekte kasasına koyduğu para ise 3.51 milyar dolar. Şirketin akıllı telefon satışından en çok gelir elde ettiği dönem ise 2010 yılı birinci dönemi olarak karşımıza çıkıyor.

LG’nin ev sistemleri bölümünden ikinci çeyrek için gelen sonuçlarda yüzleri oldukça güldürüyor.