LG, Huawei ve Motorola Üçlüsünden Şok Karar!

watch urbane 2nd edition att 100627809 orig

LG, Huawei ve Motorola üçlüsü, zaten can çekişen akıllı saat pazarının kökten sarsacak bir politikaya imza atmaya hazırlanıyorlar.

Android Wear işletim sisteminin arkasındaki dev isimlerden bazıları, piyasadan elini ayağını çekiyor. LG, Huawei ve Motorola, yaptıkları farklı açıklamalarla, piyasaya 2016 yılında yeni akıllı saatler sunmayacağını duyurdu. CNET’in haberine göre şirketler, hevesle ürettikleri akıllı cihazlar için gerekli olan ticari karşılığı alamıyor. Hatta üreticiler, akıllı saat dünyasında ciddi zarar ediyor.

LG

Söz konusu şirketlerin yeni politikası hakkındaki daha vahim görüntü ise Yılbaşı Tatili zamanının yaklaşması. Batı ülkelerinde Noel ve Yılbaşı sürecinde, inanılmaz bir hediye alışverişi pazarı oluşuyor. Muazzam satış rakamlarına rağmen, dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden üçü, pazardan “şimdilik” el çekmiş durumda.

Bahsi geçen düşüş, sadece Android temelli akıllı telefon dünyasında geçerli değil. IDC Analistlerinin paylaştıkları bilgilere göre, Apple Watch satışlarının oranı, önceki yıla oranla yüzde 55 gerilemiş durumda. Yani sektörün lideri bile, zorlukla kar elde edebiliyor.

Samsung ise akıllı saat dünyasından kesinlikle vazgeçmiyor. Güney Koreli teknoloji devi, kısa süre içerisinde Tizen temelli Galaxy Gear S3’ü satışa sunacak. LG ise, Mart ayında satışa sunduğu  Watch Urbane Second Edition ile yetinecek. Daha önce de belirttiğimiz gibi yeni bir akıllı saat üretilmeyecek. Hatta LG’nin sadece bu yılın ikinci yarısında değil, 2017 yılında da yeni model üretmesine şüpheyle bakılıyor.

Apple’dan Çarpıcı Açıklama!